Sursă foto: Facebook/ Partidul Național Liberal

Nicolae Ciucă a fost astăzi la Cluj, unde a vorbit despre rolul tinerilor în societate. Acesta a precizat că este necesar ca aceștia să se implice activ în viața socială, să contribuie la dezvoltarea locală, națională, dar și europeană.

Totodată, premierul României a mai spus că tinerii din țara noastră sunt parte „nemijlocită” în promovarea valorilor europene, cum ar fi libertatea și democrația.

Mai mult,  Ciucă a amintit că aceste valori sunt disputate „prin forța armelor”, făcând referire la războiul ce a izbucnit pe 24 februarie dintre Rusia și Ucraina.

Nicolae Ciucă, optimist. Viitorul acestei țări stă în mâinile tinerilor de astăzi. Anul 2022 și importanța tineretului european

Vrem ca tinerii să se gândească şi să poată să participe la tot ceea ce înseamnă dezvoltarea locală, dezvoltarea naţională, dezvoltarea europeană în libertate şi siguranţă”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.

Totodată, premierul a mai precizat că este nevoie de o analiză a instrumentelor prin care se pot crea mecanismele optime ce vor oferi tinerilor posibilitatea de a interacționa direct cu autoritățile.

„Tebuie să analizăm acest ansamblu de instrumente, să facem în aşa fel încât să creăm acele mecanismele prin care aceste instrumente la nivel local, naţional şi european să funcţioneze astfel încât să poată să ofere tinerilor, cetăţenilor, posibilitatea de a interacţiona direct cu autorităţile şi în felul acesta să putem să avem acel consens, acel liant între cetăţean şi autoritate, pentru a îndeplini obiectivele şi aşteptările pe care cetăţenii şi tinerii le au de la noi”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Reamintim că anul 2022 este Anul European al Tineretului, motiv pentru care președintele Ursula von der Leyen a anunțat că Europa trebuie să-și asculte cu atenție tinerii pentru ca UE să fie modelată potrivit perspectivelor acestora.

Astfel, Comisia Europeană a lansat o nouă platformă digitală 3D –  „Exprimă-ți viziunea” – drept componentă centrală a Anului European al Tineretului: o platformă interactivă în care tinerii europeni își pot înregistra mesajul pentru ca vocea lor să fie luată în considerare. 

Citește și articolul: Nicolae Ciucă: Legea offshore va fi adoptată azi, în cinci ani vom deveni independenți din punct de vedere energetic

Articolul precedentUn pui de pisică a fost salvat și adoptat de un pompier din Focșani
Articolul următorMaia Sandu, model de președinte pentru Iohannis. Cu ce a ajuns la Paris
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.