Sursa foto: Facebook/ Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a plecat la Paris cu trenul pentru a se întâlni cu președintele francez Emmanuel Macron. Aceasta a călătorit, de asemenea, la Parlamentul European de la Bruxelles cu o cursă de avion low-cost.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu a anunțat că o Europă unită funcționează fără opriri sau controale.

„Fără opriri la vamă sau control de pașapoarte – așa funcționează Europa unită, a cărei parte ne dorim să fim și noi. Într-o oră și jumătate, trenul rapid mă va aduce în capitala franceză, unde voi avea o întrevedere cu Președintele Emmanuel Macron”, a scris președinta Moldovei.

Totodată, aceasta a precizat că va vorbi, cu președintele Macron, despre integrarea europeană a Republicii Moldova.

Maia Sandu, discurs memorabil în Bruxelles

Voi pleda, și la Paris, pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Vrem să le oferim cetățenilor noștri aceleași oportunități pe care le au cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene. Moldova se poate dezvolta în siguranță în familia statelor europene.”, a mai precizat Maia Sandu.

Reamintim că Maia Sandu a susținut, în urmă cu o zi, un discurs memorabil în Parlamentul European, unde a cerut ca țării sale să-i fie acordat statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană.

Aceasta a mai precizat că valorile Uniunii Europene sunt valorile Moldovei, precizând că aderarea la blocul comunitar reprezintă un drum spre libertate, prosperitate și pace.

„Este un drum pentru care va fi nevoie de multă muncă, dar pe care merită să facem fiecare pas. Cu toții am lucrat din greu, pentru că noi credem în UE. UE este principalul nostru partener de investiții. UE reprezintă pentru noi un proiect de pace”, a spus Maia Sandu în urmă cu o zi.

Citește și articolul: Maia Sandu, în Parlamentul European: ”Moldova e hotărâtă să rămână o parte a lumii libere. Acest război trebuie oprit rapid”

Articolul precedentPlanul premierului pentru tinerii din România. Ciucă: „Vrem să participe la dezvoltarea națională”
Articolul următorNumărul amenzilor aplicate pentru tăierile ilegale de arbori, în creștere
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.