Captură video: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă
Captură video: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că legea offshore va fi adoptată azi astfel încât investițiile de exploatare a resurselor vor putea demara. Nicolae Ciucă a anunțat că prima investiție va începe luna viitoare, fiind vorba de investiția Black See Oil and Gas în Marea Neagră.

”La sfârșitul lunii iunie vom avea prima moleculă de gaz din Marea Neagră care va intra în sistem”, a spus premierul

 Nicolae Ciucă a precizat că ”au fost luate măsuri concrete, avem certitudinea că într-o perioadă nu mai mare de cinci ani de zile să putem să deveni independenți din punct de vedere energetic”.

„Măsurile politice au fost de fiecare dată discutate în coaliție și susținute atât de PNL cât și de PSD și UDMR. Au fost discuții deschise bazate pe argumente, care s-au concretizat în măsuri guvernamentale. Ne bucurăm să vorbim despre această creștere economică, 6,5% față de trimestrul similar al anului trecut, 5,2% față de trimestrul precedent. Guvernul a fost o roată motrică care a susținut activitatea dumneavoastră”, a declarat premierul.

Potrivit acestuia, avem oportunitatea ca prin măsurile care vor fi luate, să devenim cu adevărat independenți din punct de vedere energetic și al asigurării resursei de gaze. Au fost luate măsuri concrete, avem certitudinea că într-o perioadă nu mai mare de cinci ani de zile să putem să deveni independenți din punct de vedere energetic, a mai declarat premierul. „La nivelul OMV Petrom și Romgaz există proiectele asigurate că nu mai târziu de 2026 să avem resursa de gaz necesară atât pentru asigurarea independenței pentru consumul public și ramuri în industria petrochimică și de ce nu să exportăm gaz”, a precizat premierul.

Alba Iulia și comuna Ciugud, proiect comun pentru dezvoltarea transportului ecologic

.

Articolul precedent Compania de termoficare din Timișoara, amendată pentru că nu a achiziționat certificatele de verzi aferente anului 2021
Articolul următorLiderul deputaților PSD: ”România are o mare pungă de gaz, de peste 200 de miliarde de metri cubi”