Sursă foto: Facebook/Alfred Simonis
Sursă foto: Facebook/Alfred Simonis

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a vorbit despre independența României față de gazele din Rusia.

Aflat astăzi, 18 mai, la tribuna Parlamentului, Simonis a insistat pe existența gazelor din Marea Neagră, explicând că exploatarea acestora se face în momentul ideal. În acest mod, România ar putea deveni furnizor de gaze în regiune, în locul Rusiei.

Liderul deputaților PSD ”Putin închide gazul când se supără! România poate deveni independentă total față de Rusia”

Conform declarațiilor făcute, este posibil ca în viitor normele de mediu din UE să împiedice exploatarea gazelor, de aceea este esențial să le exploatăm acum.

Spunea cineva de la această tribună: depinde cum cuantifici dragostea pentru România. Dar în naivitatea lui crede că a iubi România este să ieși. Ce se întâmplă acum? Când se supără Putin, oprește robinetul în mai multe țări din Europa. Ce avantaj are România? Are o mare pungă de gaz de peste 200 de miliarde de metri cubi. Noi putem deveni furnizor de securitate, iar atunci când Putin închide robinetul, România îl poate deschide”, a precizat Alfred Simonis.

Alfred Simonis: ”Este momentul, acum, să exploatăm gazele din Marea Neagră”

De asemenea, liderul social-democrat a ținut să adauge că, dacă peste câțiva ani, normele UE ar putea interzice exploatarea de gaze, atunci Rusia va deveni unicul jucător din piața gazelor. În plus, potrivit discursului, statul rus nu respectă normele de mediu.

România are șansa de a exploata acum. Prin această lege vom deveni absolut independenți față de gazul rusesc”, a conclus Alfred Simonis.

Articolul precedentNicolae Ciucă: Legea offshore va fi adoptată azi, în cinci ani vom deveni independenți din punct de vedere energetic
Articolul următorMinistrul Educației vrea sancțiuni pentru profesorii care fac meditații particulare cu proprii elevi
Jurnalist full-time / Pesimist part-time