Captură video Youtube/Digi24
Captură video Youtube/Digi24

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat astăzi, 18 mai, că deși au existat și alte majorități care au guvernat România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”.

Declarațiile făcute de Președintele PSD și al Camerei Deputaților au venit în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

Președintele PSD și al Camerei Deputaților a vorbit despre exploatarea gazelor existente în Marea Neagră

Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema.

În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Social-democrații susțin independența României față de importul gazelor rusești

În același context, și Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a vorbit despre independența României față de gazele din Rusia.

Simonis a insistat pe existența gazelor din Marea Neagră, explicând că exploatarea acestora se face în momentul ideal. În acest mod, România ar putea deveni furnizor de gaze în regiune, în locul Rusiei.

În ceea ce privește legea offshore, premierul României a declarat că aceasta va fi adoptată în cursul zilei de azi. Nicolae Ciucă a anunțat că prima investiție va începe luna viitoare. Este vorba de investiția Black See Oil and Gas în Marea Neagră.

Articolul precedentMinistrul Educației vrea sancțiuni pentru profesorii care fac meditații particulare cu proprii elevi
Articolul următorDezacord la nivelul Uniunii Europene în privința unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time