Sursa foto: DIICOT

Nu mai puțin de 37 percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Timiș, Cluj, Iași și Caraș Severin, sunt efectuate în această dimineață de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Arad şi poliţiştii de frontierā din cadrul ITPF Timişoara şi Oradea.

Se încearcă astfel destructurarea unui grup infracţional organizat despre care se bănuiește că acționa încă din vara anului 2021 pe linia traficului de migranți și care, anul acesta, s-a ocupat inclusiv cu traficul de droguri de risc și de mare risc – cocaină și amfetamină.

Potrivit DIICOT, la sediul Biroului Teritorial Arad vor fi conduse pentru audieri 44 de persoane, toate acestea fiind bănuite că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale. Acțiunea de astăzi se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Arad, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, Sectorul Poliţiei de Frontieră Deta, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărșand, B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Cluj, B.C.C.O. Iași, S.C.C.O. Caraș Severin și Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiș, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad și Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş Severin, în timp ce suportul de specialitate este asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Toată operațiunea a pornit din Timiș, se arată într-un comunicat, iar apoi s-a extins:

În luna august 2021, pe raza judeţului Timiş, a fost constituit un grup infracţional organizat, format din 41 de membri, care a acționat până în prezent în zona de vest a României cu scopul de a săvârși infracţiunea de trafic de migranţi. Membrii grupului infracţional au racolat migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu, care trecuseră ilegal frontiera României, dinspre Serbia şi Bulgaria, și care se adăposteau pe raza judeţului Timiş, în special în Municipiul Timişoara, în aşteptarea momentului prielnic pentru a trece ilegal frontiera României cu Ungaria.

Migranții erau preluați de către membrii grupului infracţional organizat din Timișoara şi transportați cu autoturismele acestora sau cu microbuze închiriate, până la frontiera de stat a României cu Ungaria, pe raza judeţului Arad. Ulterior, aceștia erau călăuziți de membrii grupului în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, destinaţia finală a migranţilor fiind Austria şi Germania.

De asemenea, în perioada ianuarie-mai 2022, o parte dintre membrii grupului infracţional organizat au deţinut şi vândut, fără drept, droguri de mare risc (cocaină în schimbul unei sume de 100 euro pentru un gram şi amfetamină în schimbul unei sume de 150-180 lei pentru un gram) și droguri de risc (canabis în schimbul unei sume de 50 de lei pentru un gram), consumatorilor de pe raza judeţelor Arad, Timiş și Caraş Severin”.

Articolul precedentAutorități în alertă, din cauza șerpilor uriași 
Articolul următorAlba Iulia și comuna Ciugud, proiect comun pentru dezvoltarea transportului ecologic