Sursa foto: Gazeta de Sud

 Compania de termoficare din Timișoara, Colterm, a primit o amendă în valoare de 14,5 miliane de euro din partea Administrației Fondului de Mediu, deoarece nu a achiziționat, până la data de 30 aprilie 2022, certificatele de poluare aferente anului trecut.

Amenda a fost trimisă prin Poștă de către Administrația Fondului de Mediu, fiind motivul pentru care încă nu a ajuns și fizic la Colterm. Prefectura Timiș a fost înștiințată de sancțiune, a declarat prefectul Mihai Ritivoiu.

Administrația locală nu a cumpărat certificatele verzi

„S-a dat amendă la Colterm, zilele trecute, acum o săptămâna cred”, a declarat Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, marți.

Administrația locală  nu a cumpărat, acum un ani de zile, aceste certificate pentru anul anterior , iar atunci AFM a sancționat societatea Colterm cu suma de 21 milioane de euro. Această amendă a fost contestată în instanța, iar noua amendă, de 14,5 milioane euro va fi și ea contestată. Cele două amenzi se adaugă unor datorii de peste 300 de milioane de lei pe care Conterle arem  la diferiți furnizori și ANAF.

Autorități în alertă, din cauza șerpilor uriași 

Articolul precedentAlba Iulia și comuna Ciugud, proiect comun pentru dezvoltarea transportului ecologic 
Articolul următorNicolae Ciucă: Legea offshore va fi adoptată azi, în cinci ani vom deveni independenți din punct de vedere energetic