Consilierul Adrian Stoica urează La Mulți Ani Armatei Române înfățișând un soldat german pe frontul din Rusia

Adrian Stoica, absolvent al unui masterat în Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Istorie București, consilier al prefectului de Călărași, a ținut să posteze un mesaj cu prilejul Zilei Armatei Române(25 octombrie). Lăudabil gestul, doar că imaginea postată de el nu are nicio legătură cu Armata Română, ci cu războiul din Caucaz, în care este înfățișat un soldat german. Concret, a găsit fotografiile la întâmplare și pot fi accesate cu un simplu clik aici. Este vorba despre „Bătălia pentru Caucaz”(1942-1944), lucru care nu are legătură cu Armata Română.

Iată mesajul postat de Adrian Stoica, consilierul prefectului de Călărași

„Dacă aș fi avut 23 de ani în anul 1944, aș fi fost pe front, apărând integritatea teritorială a țării și demnitatea poporului român. Astăzi, ne bucurăm de moștenirea înaintașilor noștri, cu datoria morală de a nu le uita sacrificiul. La mulți ani Armatei Române!”

Contactat de Ziarul de Investigații, Stoica nu vede vreo eroare în postarea sa: „Uniformele erau foarte asemenătoare, pentru că eram aliați(n.r-românii și nemții), din punct de vedere strategic, ca să nu se „tragă” unii în alții. N-am vrut să pară un mesaj nazist(…)”

Reporter Zin.ro -Totuși, nu e Armata Română acolo.. Ați văzut de pe ce site sunt fotografiile?

Adrian Stoica:-Nu știu dacă e un soldat român sau neamț. diferențele uniformelor sunt nesemnificative”, susține Adrian Stoica.

Explicațiile lui Adrian Stoica: „Uniformele românilor erau asemănătoare cu cele ale germanilor. Nu știu dacă era un soldat român sau german”

El nu a putut fi înrolat în Armată din cauza unor probleme medicale.

Iată și site-ul german de pe care au fost preluate fotografiile postate de Adrian Stoica(foto)

Adrian Stoica, demis pentru că a „lovit” presa

Înainte de a ajunge consilier al prefectului de Călărași, Adrian Stoica a fost consilier în cadrul Ministerului Sportului, în timpul mandatului lui Ionuț Stroe(PNL)

În urmă cu un an a întocmit o listă cu 70 de site-uri de știri pe care le acuză de fake-news. Mai mult decât atât, este inițiatorul unui grup(n.r pe Facebook) numit pompos: „Grupul pentru combaterea Manipulării”. În urma acestui demers, deloc potrivit pentru funcția de consilier de stat, i s-a cerut demisia de la Ministerul Sportului.

Tata prefect, fiul consilier

În fapt, Adrian Stoica este fiul lui Marian Stoica, fost prefect de Călărași(PNL) și fost șef al Inspectoratului de Jandarmi din același județ. Amândoi reprezintă PNL. La acest moment, îl consiliază pe actualul prefect, Valentin Barbu. Site-ul Prefecturii Călărași arată, însă, că instituția are mare nevoie de oameni care să corecteze informările publice. Informațiile postate pe site-ul oficial al acestei instituții sunt rapid corectate, după ce în spațiul public sunt semnalate carențele gramaticale.

Articolul precedentCîțu: „Venim cu un armistițiu, îl semnăm toți liderii politici”
Articolul următorTrafic de influență și mită la Primăria Sectorului 2. Trei persoane au fost arestate
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”