Sursa: Facebook

Doi consilieri PMP din București au fost arestați astăzi, pentru 30 de zile, alături de un om de afaceri din Capitală, sub acuzația de trafic de influență, luare și dare de mită.

Traficul de influență ar fi fost exercitat asupra primarului din Sectorul 2, Radu Mihaiu (USR) de către cei doi consilieri – unul din cadrul Consiliului Local de sector și al doilea din cadrul Consiliului General al Municipiului București, pentru a-l ajuta în primă fază pe omul de afaceri. Ulterior, cei doi consilieri ar fi cerut foloase și pentru ei, totul în schimbul voturilor favorabile pe anumite proiecte inițiate de primar.

La scurt timp de la comunicatul oficial privind inculparea consilierilor PMP, formațiunea politică a făcut public că cei doi membri ai partidului nu mai sunt văzuți cu ochi buni: „Partidul Mișcarea Populară a luat act de luarea măsurilor preventive, într-o cauză penală, cu privire la cei doi consilieri ai PMP București. Prin urmare, Partidul Mișcarea Populară a demarat procedurile de excludere din partid pentru cei doi consilieri”.

Din ce se știe până acum, consilierul general este cercetat pentru trafic de influenţă, consilierul din cadrul Consiliului Local Sector 2 – instigare la trafic de influenţă şi luare de mită, în timp ce omul de afaceri este acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită.

Din probele administrate până în prezent au rezultat următoarele:

la 06.07.2021 consilierul general în cadrul CGMB, la instigarea și cu ajutorul consilierului local, dar și cu complicitatea celui de al treilea inculpat, a pretins de la Primarul Sectorului 2 ca acesta să fie de acord cu emiterea actelor administrative necesare unei societăți controlate de cel de al treilea inculpat pentru amplasarea a 50-100 de panouri publicitare închiriabile pe domeniu public al Sectorului 2 promițând că, prin influența pe care o are asupra a doi consilieri locali din partea aceleiași formațiuni politice, îi va determina să-și exercite dreptul de vot într-un mod favorabil primarului pe durata actualului mandat. Totodată, la data de 08.09.2021 inculpatul consilier general a pretins suplimentar de la aceeași persoană, în schimbul folosirii aceleiași influențe asupra unui consilier și pentru ca acesta să voteze în același mod, ca Primarul sectorului 2 să-i găsească acestuia un loc de muncă.

la data de 05.08.2021 și în contextul intermedierii ofertei de traficare a influenței consilierului general față de primarul Sectorului 2, inculpatul consilier local care, în cadrul Consiliului Local Sector 2, era unul dintre cei care urma să voteze în modul promis, a pretins în numele său și în interes personal de la Primarul sectorului 2 ca acesta să-i găsească inculpatului consilier general un loc de muncă. Aceasta a fost o cerință proprie și suplimentară celei referitoare la exercitarea favorabilă a atribuțiilor de primar raportat la panouri.

la data de 18.08.2021, în contextul detalierii modului concret în care dorea, alături de ceilalți doi inculpați, ca primarul Sectorului 2 să-și exercite favorabil atribuțiile de serviciu raportat la emiterea actelor administrative necesare amplasării panourilor (anume să fie valabile mai mult de 5 ani), cel de al treilea inculpat i-a promis primarului sprijin cu ocazia alegerilor locale ce vor avea loc în anul 2024, prin acordarea unor condiții avantajoase de folosire a acelor panouri pentru expunere publică în campania electorală, în schimbul emiterii acelor acte administrative necesare pentru amplasarea acelorași panouri”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Articolul precedentGafă monumentală. Consilierul prefectului de Călărași urează „La mulți ani” Armatei Române postând un soldat german pe frontul din Rusia
Articolul următorPeste 150.000 de persoane s-au vaccinat, în ultimele 24 de ore