sursă foto: dw.com

În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un număr record de persoane vaccinate. Conform informațiilor transmise de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, 150.639 de români s-au vaccinat. Mai mult, 111.033 de persoane s-au vaccinat cu prima doză, 11.635 – doza a doua şi 27.971 – doza a treia.

De la debutul campaniei de vaccinare din 27 decembrie de anul trecut s-au administrat peste 12 milioane de doze de vaccin. Mai exact, 6,6 milioane de români s-au imunizat împotriva COVID-19. Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 78 de reacţii adverse. De asemenea s-au înregistrat patru de tip local şi 74 de tip general.

Record absolut de persoane vaccinate împotriva COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a precizat la jumătatea lunii octombrie că țara noastră va atinge pragul de 70 % de persoane vaccinate abia în doi ani și jumătate. Această estimare s-a făcut, ținând cont de rata mică de vaccinare pe zi înregistrată înaintea valului patru al pandemiei. Mai mult, reprezentanții OMS au mai precizat că abia în luna mai a anului 2022, țara noastră va atinge 40 % din populație vaccinată. „Este necesar să ne asigurăm că și restul cadrelor medicale nu doar se vaccinează, ci și recomandă vaccinul populației”, au transmis reprezentanții OMS.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat că numărul mare de români ce se vaccinează reprezintă o speranță că pragul de 70% va fi atins mai devreme decât OMS a estimat. Altfel spus, la sfârșitul acestui an România îl va depăși dacă se păstrează ritmul actual de vaccinare. În prezent, rata de vaccinare în țara noastră este de 33%. „Asta înseamnă că, în total, până la finalul acestui an am putea avea peste 11,8 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Acum avem aproximativ 6,5 milioane de persoane”, a precizat medicul, în cadrul conferinței de presă susținută marți. Mai mult, Gheorghiță a mai precizat că în fiecare weekend se vor organiza maratoane de vaccinare. Ele se vor desfășura în București și marile orașe din țară.

Cu toate acestea, astăzi, 26 octombrie, s-au înregistrat peste 16 mii de noi cazuri de COVID-19. Totodată, aproape 600 de români au pierdut lupta cu boala.

Doza 3 de la Moderna se va face și în România

Articolul precedentTrafic de influență și mită la Primăria Sectorului 2. Trei persoane au fost arestate
Articolul următorPSD consideră armistițiul propus de PNL „absolut necesar”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.