Sursa foto: Rfi

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat că doza booster de la Moderna se va face cu o cantitate înjumătățită de ser. El a mai precizat că răspunsul imun este la fel ca la doza întreagă. Totodată, efectele adverse sunt mult mai reduse. Agenția Europeană a Medicamentului a precizat că doza 3 poate fi administrată după minim 6-8 luni de la a doua doză Moderna.

Valeriu Gheorghiță a precizat că de la începutul lunii viitoare se va începe administrarea dozei 3 (booster) de la Moderna. „Probabil cel mai devreme începând cu săptămâna viitoare. Vom recomanda administrarea unei doze înjumătățite de vaccin de la compania Moderna pentru doza booster, după minim 6 luni”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, relatează Digi24.

Doza 3 de la Moderna va putea fi administrată și în România

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că doza înjumătățită echivalează cu 50 de micrograme față de 100 de micrograme. Mai mult, Gheorghiță e optimist și consideră că, în acest ritm alert al vaccinării, dacă va rămâne la fel, până la sfârșitul anului se va atinge pragul de 70 % din populație vaccinată. El a susținut că în momentul de față sunt 6,5 milioane de români vaccinați.

„Asta înseamnă că, în total, până la finalul acestui an am putea avea peste 11,8 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Acum avem aproximativ 6,5 milioane de persoane”, a precizat medicul, în cadrul conferinței de presă susținută marți.

Miercuri, 27 octombrie, țara noastră va primi aproape 800 de mii de noi doze de vaccin Janssen anti-COVID-19. Conform grupului de comunicare al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră. Transportul este asigurat de firma producătoare. Dozele de vaccin vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare. Până în prezent, 2.098.900 de doze Janssen au fost recepționate de România. De asemenea, 1.237.488 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Conform lui Valeriu Gheorghiță, 11% din județe au o rată de acoperire vaccinală între 40 și 50%. De asemenea, 65% din județe au rata între 30 și 40%.

Moderna anunţă că vaccinul său este eficient şi sigur la copii

Articolul precedentOamenii contemporani cu dinozaurii clar erau daci liberi
Articolul următorPropunerile ministrului Cîmpeanu pentru recuperarea vacanței forțate de acum
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.