Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu / Foto: Facebook

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că orele pierdute din cauza vacanței suplimentare vor fi recuperate. Mai exact, în perioada 10-14 ianuarie 2022, elevii din ciclul primar. Între 3-14 ianuarie, elevii din gimnaziu și liceu, relatează edupedu.ro.

 „Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a precizat Cîmpeanu.

În perioada menționată de ministru, elevii sunt oricum la școală deoarece semestrul al II-lea începe pe 10 ianuarie. Altfel spus, săptămâna 10-14 ianuarie e cu prezență fizică la școală.

Două săptămâni de vacanță din cauza numărului mare de noi cazuri de COVID-19

Cu toate acestea, în cazul în care numărul infectaților cu coronavirus nu va scădea, Ministerul Educației ia în calcul reluarea școlii în format online. Elevii din ciclurile gimnazial și liceal au intrat în vacanță forțată pe 25 octombrie din cauza situației epidemiologice grave. Ei ar trebui să revină la școală pe 5 noiembrie, dacă situația o permite. Vacanța aplicată printr-un ordin de ministru este valabilă doar pentru învățământul de stat.

Reamintim că structura anului școlar nu este modificată, pentru moment. Astfel, semestrul I are 14 săptămâni dispuse între 13 septembrie 2021- 22 decembrie 2021. De altfel, între 25-31 octombrie, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.

Vacanța de iarnă începe pe 23 decembrie și se termină pe 9 ianuarie 2022. Pe 10 ianuarie 2022 va începe semestrul al II-lea, ce va avea 20 de săptămâni. La începutul lunii aprilie se va desfășura „Școala altfel”, iar vacanța de primăvară începe pe 15 aprilie 2022 și se încheie pe 1 Mai. Vacanța de vară începe pe 11 iunie 2022.

Consiliul Național al Elevilor a cerut Ministerului Educației să lase școlile deschise deoarece o trecere, din nou, a cursurilor în format online ar reprezenta un dezastru pentru sistemul de învățământ românesc.

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației, susține că media infectărilor cu COVID-19 în școală este sub media națională

Articolul precedentDoza 3 de la Moderna se va face și în România
Articolul următorRobert Negoiță a depus plângere penală împotriva subordonaților săi
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.