Sursa foto: Digi24

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță acuză că bugetul primăriei este delapidat de „băieții ăștia de coloratură galbenă”, făcând referire la membrii PNL. Edilul susține că de aproape un an, mai multe persoane își iau banii fără a trece pe la muncă. Negoiță e hotărât să facă dreptate, motiv pentru care a depus o plângere penală pentru fals, uz de fals şi delapidare împotriva angajaților ce au primit salariu fără să muncească.

Mai mult, Robert Negoiță susține că PNL și USR și-au pus oameni-cheie în campaniile autorității locale. „Doar îşi primesc salariul şi folosesc companiile Primăriei sector 3 ca pe nişte sinecuri de-ale lor de la partid. Şi discutăm de oameni cu funcţii în PNL Sector 3″, a mai scris Robert Negoiţă pe Facebook.

Robert Negoiță: „E treaba noastră să semnalăm când apar lucruri necurate la mijloc”

Primarul Sectorului 3, în plângerea depusă, reclamă Smart City Invest S3 SRL și Algorithm Residential S3 SRL pentru efectuarea de plăți nelegale, bazate pe pontaje de prezență. Primaria Sectorului 3 este asociat majoritar, prin Consiliul Local, cu cele două societăți. Mai mult, Robert Negoiță susține că s-au redactat referate false. El susține că Cuturela Cristian Sandu, director Smart City Invest S3 SRL, şi Niţu Cătălin, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii Algorithm Residential S3 SRL au fost plătiți din banii publici fără a se prezenta la locul de muncă.

În mesajul său, Negoiță a precizat că unii angajați și-au dorit doar „statut și poziții”. Totodată, ei nu s-au sinchisit să se prezinte la locul de muncă. „Pe românește? Nici nu prea au dat pe la serviciu și nici pe la telefon nu au fost de găsit. Un fel de management remote, dar cam prea remote. Adică în lipsă totală”, a mai scris Robert Negoiță.

Conform spuselor edilului, angajații ar fi primit pentru „munca depusă” aproape 2.500 de euro. Primarul Sectorului 3 a încheiat că misiunea lui este de a semnala orice lucru „necurat la mijloc”, în special că sunt implicați banii publici.

„Azi am depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 o plângere penală pentru ca anchetatorii să verifice ce este pe la aceste societăți și să dispună măsurile care se impun”, a conchis Robert Negoiță.

Lui Robert Negoiță i se cere autosuspendarea din funcție

Articolul precedentPropunerile ministrului Cîmpeanu pentru recuperarea vacanței forțate de acum
Articolul următorCîțu: „Venim cu un armistițiu, îl semnăm toți liderii politici”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.