Sursa foto: RomaniaTV

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, a anunțat că premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis liderilor politici un document prin care cere susținerea lor pentru votul de încredere în Parlament privind guvernul minoritar. Cîțu e de părere că pentru deblocarea crizei e nevoie de o înțelegere de moment. „Venim cu acest document, îl semnăm toți liderii politici. Dacă liderii politici nici acum nu înțeleg să deblocăm criza, ne îndreptăm cu pași repezi spre o situație pe care nu o mai putem gestiona”, a spus Cîțu, relatează g4media.ro.

Liderul PNL a precizat că, în momentul actual, cea mai bună soluție e un guvern minoritar PNL-UDMR. Mai mult, Cîțu a accentuat că acest armistițiu e pentru perioada de iarnă pentru gestionarea crizei sanitare din România.

Florin Cîțu: „Haideți să nu mai pierdem timpul”

Întrebat de implicațiile PSD într-un viitor guvern, Cîțu a precizat că nu înțelege schimbările de decizii din interiorul partidului. „Acum două săptămâni PSD spunea că nu vrea la guvernare, acum spune că vrea. Nu trebuie să ne jucăm cu viața românilor”, a mai susținut Cîțu.

Liderul liberalilor e de părere că acest armistițiu oferă o stabilitate. Mai mult, în cazul în care liderii politici nu acceptă, Cîțu e hotărât să continue negocierile pentru formarea unei majorități. „PNL vrea să vadă mai întâi ce vor ceilalți să negocieze. Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să-și vadă interesul electoral, nu vom ajunge la nici o concluzie. Eu sper ca răspunsul să vină cât mai repede astăzi”, a mai susținut premierul interimar.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că social-democrații nu au negociat pentru intrarea la guvernare. De asemenea, el susține că cea mai bună variantă sunt alegerile anticipate. „În acest moment, PSD nu a avut negocieri de a intra la guvernare sau de a nu intra la guvernare. Singura discuție a fost telefonică cu prim-ministrul desemnat, căruia i-am trimis cele 10 priorități ale PSD”, a mai precizat liderul PSD.

Luni, Florin Cîțu a declarat că PSD și USR își urmăresc propriile interese, iar singurul partid ce își dorește să restabilească ordinea este PNL.

Florin Cîțu infirmă „flexibilizarea” lui Nicolae Ciucă

Articolul precedentRobert Negoiță a depus plângere penală împotriva subordonaților săi
Articolul următorGafă monumentală. Consilierul prefectului de Călărași urează „La mulți ani” Armatei Române postând un soldat german pe frontul din Rusia
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.