Într-un comunicat de presă, Partidul Social Democrat ( PSD) acceptă armistițiul politic propus de PNL dacă își asumă cele 10 măsuri urgente pe care le-au propus. Social-democrații dau vina pe Florin Cîțu pentru situația în care se află România.

Conform comunicatului, social-democrații susțin că varianta armistițiului e cea mai bună. Motivele invocate sunt criza sanitară, economică și socială prin care trece țara. Totodată, PSD îl acuză pe Florin Cîțu că a subminat toate șansele pentru un dialog. Mai mult, ei susțin că Florin Cîțu și-a urmărit propriul interes.

„A tratat cu indiferență măsurile propuse de PSD pentru români și firmele românești. Atitudinea lui Florin Cîțu este total opusă ideii de armistițiu care înseamnă, în orice conflict, încetarea focului, adică oprirea tuturor acelor ostilități care produc victime”, se arată în comunicatul transmis de social-democrați.

PSD: „Românii mor, firmele mor, viitorul țării moare”

Mai mult, premierul interimar Florin Cîțu este acuzat că nu a știut să gestioneze situația pandemică. Liderul PNL a fost interesat de bătălia interioară pentru șefia partidului. „Florin Cîțu a ales să rupă orice punte de dialog prin atitudinea sa și face rău României”, au precizat cei de la PSD. Cu toate acestea, social-democrații consideră „absolut necesar” un armistițiu politic. Pentru ca acest lucru să se întâmple, armistițiul trebuie să fie „unul probat prin fapte concrete ale partidelor care au produs actuala criză politică”.

Nicolae Ciucă a trimis tuturor liderilor de partide o propunere de armistițiu pe o perioadă determinată pentru ieșirea din criza politică. Florin Cîțu a precizat că liderii politici trebuie să înțeleagă situația în care se află România și să acționeze rapid. Altfel spus, e nevoie de o deblocare a crizei. În caz contrar „ne îndreptăm cu pași repezi spre o situație pe care nu o mai putem gestiona”, a spus Cîțu. Liderul Partidului Național Liberal (PNL) a mai precizat că susținerea guvernului minoritar ar fi pe o perioadă limitată.

Dacian Cioloș, liderul USR, a precizat că nu este de acord cu propunerea de armistițiu. Cioloș susține că e nevoie de o majoritate parlamentară. Totodată, un guvern minoritar nu reprezintă o soluție. „Un guvern minoritar are un grad ridicat de instabilitate”, a declarat Dacian Cioloș după întâlnirea cu membrii USR, marți seara.

Cîțu: „Venim cu un armistițiu, îl semnăm toți liderii politici”

Articolul precedentPeste 150.000 de persoane s-au vaccinat, în ultimele 24 de ore
Articolul următorDacian Cioloș, despre armistițiul propus de Ciucă: „Haideți să ne așezăm la masă”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.