Dacian Cioloș (captură video)

Marți seară, Dacian Cioloș a precizat că România are nevoie de o majoritate care să susțină un guvern. Cioloș nu e de acord cu armistițiul trimis de premierul desemnat Nicolae Ciucă. Mai mult, liderul USR susține că e nevoie „să ne așezăm la masă” și să caute cea mai bună soluție pentru criza politică actuală. Liderul USR e pregătit să intre, din nou, la guvernare. „Am propus din nou premierului și PNL soluții care să ne permită să construim majoritatea”, a declarat Dacian Cioloș.

Cioloș a mai precizat că e de acord să facă parte dintr-un guvern condus de Nicolae Ciucă, dar pentru acest lucru e nevoie de o majoritate „care să guverneze în mod stabil”. „Haideți să ne așezăm la masă și să construim această majoritate cât mai repede posibil. Un guvern minoritar are un grad ridicat de instabilitate”, a mai adăugat președintele USR, marți seară, într-o conferință de presă.

Nicolae Ciucă face apel la „patriotism și rațiune”

Premierul desemnat de Klaus Iohannis a făcut apel la „patriotism” și „rațiune” pentru a ieși din această criză ce a cuprins țara. Nicolae Ciucă a transmis clar că liderii politici trebuie să dea „o șansă României să se vindece”. Prin trimiterea scrisorii, premierul desemnat Nicolae Ciucă speră să găsească susținere parlamentară din partea PSD și USR. Premierul are nevoie de votul de încredere pentru investirea unui guvern minoritar PNL-UDMR. Mai mult, în documentul transmis, premierul desemnat a precizat că se află într-un „blocaj sever”.

Partidul Social Democrat a precizat, printr-un comunicat de presă, că e de acord cu armistițiul politic propus de PNL. Pentru acest lucru e nevoie să își asume cele 10 măsuri urgente pe care le-a propus. Mai mult, social-democrații îl acuză pe Cîțu că a refuzat orice fel de dialog cu privire la susținerea unui viitor guvern în Parlament.

Marți, premierul demis Florin Cîțu, liderul Partidului Național Liberal, a susținut că că liderii politici trebuie să înțeleagă situația în care se află România și să accepte armistițiul propus. El a mai precizat că în cazul refuzului de susținere,  „ne îndreptăm cu pași repezi spre o situație pe care nu o mai putem gestiona”, a spus Cîțu.

Cîțu: „Venim cu un armistițiu, îl semnăm toți liderii politici”

Articolul precedentPSD consideră armistițiul propus de PNL „absolut necesar”
Articolul următorRaed Arafat, despre certificatul verde în rândul angajaților din sistemul public. Va fi adoptat în următoarele 2-3 săptămâni
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.