Clotilde-Armand-Foto-zin.ro
Clotilde-Armand-Foto-zin.ro

Comunicarea pe Facebook, prin omisiune, este metoda de transmitere a informațiilor, agreată de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 București. În urmă cu puțin timp, a anunțat prin intermediul acestei rețele de socializare, că instituția pe care o conduce se va constitui parte civilă în dosarul în care fostul primar, Daniel Tudorache, este suspect de abuz în serviciu, așa cum zin.ro a relatat în mod detaliat. Ceea ce omite, în mod voit sau nu, este faptul că fostul primar al Sectorului 1 București a demarat din calitatea pe care o avea la acel moment, procedura de recuperare a prejudiciului, pe cale judecătorească.

Iată ce transmite Clotilde Armand cu fast: „Am primit astăzi de la Direcția Națională Anticorupție Ordonanța Începerii Urmăririi Penale (143 pagini) și Raportul de Constatare a Prejudiciului (305 pagini) din dosarul Romprest. Vreau să fac un anunț: Primăria Sectorului 1 se va constitui parte în dosar pentru recuperarea prejudiciului de 200 milioane euro – cel mai mare furt din bani publici din România – cauzat de administrațiile PSD și PNL”, potrivit paginii personale de Facebook.

sursă foto: captură Facebook

Clotilde Armand vorbește despre recuperarea prejudiciului produs de Romprest, deși fostul edil, Daniel Tudorache, s-a adresat deja Justiției

Potrivit datelor obținute de noi, situația prezentată de Clotilde Armand este diferită. Prejudiciul anunțat de DNA, în valoare de  944 de milioane de de lei, a fost constatat de Curtea de Conturi, urmare a tarifelor aplicate de operatorul de salubritate Romprest, în 2016. Contractul de salubrizare cu firma Romprest a fost încheiat în 2008, când Daniel Tudorache nu era primar al Sectorului 1 București. Patru ani mai târziu, 2012 au fost renegociate tarifele aplicate de Romprest, dar Daniel Tudorache nu a avut o implicare în acest sens, din simplul motiv că nu era primar. Ulterior,(n.r. 2016) în mandatul lui Tudorache, Curtea de Conturi a emis o decizie prin care a dispus restituirea sumelor de bani încasate nelegal, în opinia auditorilor.

Fostul edil al Sectorului 1 București s-a conformat și a apelat la instanță pentru recuperarea prejudiciului. În calitate de primar era pus în situația de a-i lăsa pe oameni cu gunoiul la poartă( deoarece Romprest refuza tarife mai mici) și de a respecta, totodată, măsurile dispuse de Curtea de Conturi.

Prin urmare, la acest moment, postarea actualului primar al Sectorului 1 București, Clotilde Armand, se poate numi manipulare a opiniei publice, lucru de netolerat pentru formațiunea politică din care face parte, USR, care se laudă că luptă împotriva știrilor false(fake-news).

Ziarul de Investigații a relatat pe larg și ce alte implicații juridice are noul dosar penal, întocmit de DNA, împotriva lui Daniel Tudorache și a mai multor funcționari publici. Pentru o informare completă, puteți(re)citi aici.

„Restul e tăcere”, așa cum se exprimă Clotilde Armand, pe propria pagină de Facebook.

Citește și: Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 București, a cerut să se ridice gunoiul „mai rar”. Edilul se laudă cu puncte de colectare subterane, dar a fost amendată de Poliția Locală

Romprest amenință că nu va realiza deszăpezirea în Sectorul 1

.

Articolul precedentControale ANSVSA pe litoral: 176 de sancţiuni, o ordonanță de interzicere a activității şi patru de suspendare temporară
Articolul următorHaos pe aeroporturile din Germania din cauza grevei personalului de la Lufthansa
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”