Sursa: Facebook

Chiar dacă mai toți românii simt pe propria piele efectele creșterii prețurilor la tot ceea ce înseamnă consum, inclusiv cel de utilități, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, ține să convingă că, de fapt, țara noastră este „la un nivel optim”.

Declarațiile acestuia au fost făcute, potrivit Știri pe Surse, la Antena 3, unde Stroe a făcut o comparație cu recesiunea care se resimte la nivel global, în opinia sa România fiind ferită de probleme.

Firește, Stroe, ca și purtător de cuvânt al liberalilor, a ținut să atragă atenția că toate lucrurile bune pe care le vede – și le-a și exemplificat – se datorează Guvernului condus de șeful său pe linie de partid.

Da, a admis fostul ministru al Sporturilor, la nivel global „economia traversează de ceva ani crize cumplite, suprapuse chiar, combinat cu acest război care practic a declanşat crize noi cu care nu ne-am fi aşteptat să ne întâlnim”. Dar, pentru români, nu sunt motive de panică. Mai ales că, din ce a observat Stroe, țara noastră e pe plus, respectiv pe creștere economică!

Eu cred că la nivel de România, Guvernul până în momentul de faţă a acţionat cu foarte mare precauţie, din timp, a avut pachete de sprijin în egală măsură atât pentru categoriile vulnerabile, cât şi pentru economie. Iar dacă în Occident se vorbeşte despre recesiune, în România, culmea, vorbim de creştere economică, este o creştere economică.

Trebuie să menţinem motoarele economiei turate, trebuie să încercăm să sprijinim această creştere economică pentru că numai în felul ăsta putem să traversăm această perioadă extrem dificilă”, a declarat aseară Ionuţ Stroe, potrivit sursei citate.

Din punctul de vedere al acestuia, „România sau Guvernul României condus de Nicolae Ciucă este la un nivel, aş spune, optim”. Lapte și miere este peste tot unde se uită Stroe, cu ochii săi de liberal. Inclusiv în ceea ce privește rezerva de gaze naturale din România, în timp ce Europa se pregătește pentru a lua măsuri.

Noi, ca țară, stăm nu bine, ci excelent, s-ar putea deduce din declarațiile lui Ionuț Stroe. Iar dacă se întâmplă cumva neprevăzutul, iar autoritățile vor fi prinse din nou nepregătite pentru a face față unei noi crize, vinovați se găsesc:

1 noiembrie ar trebui să ne găsească cu 80 % rezerve (de gaze naturale – n.r.) pentru a traversa această iarnă, deja avem 56%, mult peste 40 care ar fi trebuit să avem în 1 august. Consumul casnic este asigurat. Pentru asta am avut asigurări din toate părţile pentru traversa această iarnă cred că şi cel industrial va fi acoperit. (…)

Cred că România s-a pregătit din timp şi, cu toată modestia din lume, putem afirma că deocamdată suntem oarecum protejaţi. Evident, suntem conectaţi la economia globală. Orice fel de recesiune în zona ţărilor mari industrializa, evident că se poate propaga şi la noi, dar cred că pentru moment suntem bine”.

Articolul precedentHaos pe aeroporturile din Germania din cauza grevei personalului de la Lufthansa
Articolul următorBărbat reținut de DIICOT după ce a sedus o minoră de 15 ani, a filmat-o și a distribuit materialele pornografice