Sursa foto: Digi24

Firma de salubritate Romprest a anunțat, printr-o notificare trimisă la primăria Sectorului 1, că nu va realiza operațiunile de deszăpezire în acest an. Mai mult, reprezentanții firmei de salubrizare au luat această decizie pentru că Primăria Sectorului 1 nu a alocat niciun ban pentru deszăpezirea din această iarnă. Datoriile totale ale primăriei față de operatorul de salubrizare fiind de peste 129 de milioane de lei.

Romprest a notificat joi, 11 noiembrie, Primăria Sectorului 1 că va diminua drastic serviciul de deszăpezire

Conform notificării transmise de Romprest, compania va curăța zăpada manual doar din stațiile de transport în comun și de pe trotuarele de lângă școli și treceri de pietoni. Mai mult, reprezentanții Romprest au precizat că niciun utilaj nu va fi alocat activității de deszăpezire din cauza lipsei de personal.

Dan Tudorache: „De la „Sectorul de Verde”, la „Sectorul Gunoaielor” și, foarte probabil, „Sectorul Nămeților” ”

Fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, într-o postare pe pagina sa de Facebook, susține că  Clotilde „Madamarmand” este vinovată pentru situația dezastruoasă în care s-a ajuns. Mai mult, el e de părere că actualul edil nu a plătit restanțele acumulate de primărie față de firma de salubritate Romprest.

„Războiul cu mafia gunoaielor”, așa cum îi place primarului validat să numească refuzul de a-și îndeplini obligațiile contractuale, a adus deja Sectorul 1 într-o situație dezastruoasă. Unde se va opri Madamarmand?”, a spus Dan Tudorache pe Facebook.

Cu toate acestea, primarul actual al Sectorului 1 susține că s-a ajuns la un acord cu Romprest. Conform unui comunicat de presă emis de primărie, cele două părți s-au angajat să ajungă la o înțelegere până la finalul acestei săptămâni. „Vrem să asigurăm cetăţenii că sectorul 1 nu rămâne fără serviciile de deszăpezire“, a declarat edilul relatează, Libertatea.ro.

Dan Tudorache e de părere că edilul actual nu a rezolvat nimic, iar bucureștenii riscă să rămână și cu gunoaiele de pe străzi, și cu munți de zăpadă. „Madamarmand dă asigurări că acest lucru nu se va întâmpla. Dar cine o mai crede?”, concluzionează fostul edil al Sectorului 1.

Clotilde Armand l-a acuzat, în urmă cu câteva luni, pe fostul edil al Sectorului 1 că a dat peste 2 milioane de lei sporuri ilegale polițiștilor locali. Ca răspuns, Dan Tudorache i-a amintit actualului edil că atât Curtea de Conturi, cât și Justiția au clasat cazul, iar „madamarmand a „înfrânt” din nou”, a mai precizat Dan Tudorache în urmă cu câteva zile pe contul lui oficial de Facebook.  

Romprest are nevoie de angajați

În notificarea transmisă Primăriei, firma de salubrizare a precizat că e nevoie de personal pentru a asigura serviciul de deszăpezire. Reamintim că vara aceasta, din cauza scandalului dintre administrația Sectorului 1 și Romprest, bucureștenii au rămas cu deșeurile adunate în jurul tomberoanelor. În scandalul colectării deșeurilor din sector, firma de salubriza a cerut 80 de milioane de lei, suma reprezentând datorii și penalități de întârziere.

Dan Tudorache: ,,Madamarmand a „înfrânt” din nou”

Articolul precedentConsiliul Naţional al Elevilor critică reglementările privind testarea pentru COVID
Articolul următorPădure urbană, la Giurgiu: 50.000 de puieți vor fi plantaţi în luna noiembrie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.