Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Aproximativ 50.000 de puieți din 55 de specii urmează a fi plantați în luna noiembrie, la Giurgiu.

Startul campaniei de plantare pentru prima pădure comunitară din România a fost dat sâmbăta de Asociația Mai Mult Verde.

Pe o suprafață de 10 hectare urmează să apară Pădurea Comunitară Cama. Aceasta este înființată pe malul canalului cu același nume, care leagă orașul Giurgiu de Dunăre

Este un concept unic în țară, care poate deveni un exemplu de bune practici în înființarea de păduri urbane în directă relație cu comunitățile și administrațiile locale pe care le deservesc.

Situl aparține unui peisaj cheie în ecologia și biodiversitatea Culoarului verde al Dunării. De asemenea, terenul are potențialul de a crește valoarea patrimoniului natural al orașului Giurgiu. În acelaşi timp, scopul este şi unul educativ, demonstrând legătura comunităţii.

Pădurea urbană are rolul de a stoca emisiile de carbon, de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce zgomotul, de a crește biodiversitatea și de a preveni efectul de seră

Speciile care vor fi plantate la Giurgiu au fost selectate pe criterii ce țin în primul rând de potențialul ecologic al zonei, dar și de potențialul peisager al arborilor și arbuștilor.

Unicitatea acestui proiect vine din abordarea structurii vegetale a pădurii, întreaga amenajare fiind gândită în termeni naturaliști, cu scopul de a deveni o pădure sustenabilă dedicată diversității biologice, scriu reperezentanţii Radio Eco Natura.

Pădurea Comunitară Cama este un model de bune practici de parteneriat public și privat și, în același timp, un spațiu unde, pentru un viitor sănătos și conștient față de natură, se vor întâlni cetățeni, reprezentanți ai instituțiilor publice, societăți private și organizații non-guvernamentale. Împreună vom beneficia de serviciile furnizate de natură și vom crește o pădure a diversității”, a precizat Andreea Hofer, director programe la Asociația MaiMultVerde.

Articolul precedentRomprest amenință că nu va realiza deszăpezirea în Sectorul 1
Articolul următorLiderul PSD susține că nu i s-a propus funcția de prim-ministru
Jurnalist full-time / Pesimist part-time