Marcel Ciolacu (captură video)

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD) a declarat că în timpul negocierilor cu PNL și UDMR nu i s-a propus funcția de premier. Mai mult, el a adăugat că variantele de prim-ministru vor fi dezbătute doar după finalizarea programului de guvernare. Ciolacu a dat asigurări că partidul său va veni cu un nume pentru funcția de șef al guvernului.

La intrarea în sediul partidului, Marcel Ciolacu a amintit că marți, de la ora 13.00, va avea loc o întâlnire cu PNL, UDMR și minoritățile pentru stabilirea programului de guvernare. „Astăzi sper ca împreună cu ceilalți să terminăm programul de guvernare”, a afirmat Marcel Ciolacu, relatează Digi24.

Varianta prim-miniștrilor prin rotație, propunerea PSD-ului

Liderul social-democrat a amintit că nu i s-a propus să ocupe funcția de premier al României. „Nu, n-am avut această discuție”, a spus Marcel Ciolacu. El a mai menționat că negocierile cu privire la prim-ministru și împărțirea ministerelor se va face după ce vor fi discutate toate capitolele din programul de guvernare. „Momentan, PSD nu a făcut o nominalizare pentru prim-ministru. Sunt ferm convins că va face acest lucru”, a mai declarat Ciolacu.

Astăzi, formațiunile politice vor discuta despre Finanțe și proiecția bugetului pe anul viitor. Totodată, Ciolacu a mai susținut că negocierile continuă și pe domeniul din Justiție. „Lăsăm specialiștii să vină cu soluțiile cele mai bune, astfel încât să nu mai avem MCV”, a concluzionat liderul social-democrat.

Partidul Social Democrat (PSD) e de părere că cea mai bună formulă de guvernare e prin rotația premierului între PNL și PSD. Conform surselor politice, UDMR nu va avea o persoană desemnată pentru a conduce viitorul guvern.

Liderul Partidului Național Liberal Florin Cîțu este de acord cu formula premierului prin rotație. Singurul lucru rămas de discutat este durata mandatului de premier. Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a dezmințit informația că Florin Cîțu e de acord ca prim-ministrul să vină de la PSD. El a precizat că urmează să se discute în partid despre o astfel de decizie.

Mai mult, europarlamentarul e de părere că nici un lider liberal nu va avea curajul să propună un premier de la Partidul Social Democrat (PSD). „Nu cred că vreun lider PNL, de la președintele partidului la altcineva, are măcar curajul să intre în BPN și să propună așa ceva”, a spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: „Florin Cîțu nu ia decizii de unul singur”

Articolul precedentPădure urbană, la Giurgiu: 50.000 de puieți vor fi plantaţi în luna noiembrie
Articolul următorPanourile publicitare, interzise în intersecții
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.