Foto: RAJA S.A.
Foto: RAJA S.A.

Poate cel mai mare proiect obținut cu aportul fondurilor europene al companiei RAJA S.A. este Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Acesta s-a adresat nevoilor de dezvoltare, inclusiv din sectorul protecției mediului, dar a contribuit și la Strategia Uniunii pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii, prin finanțarea Obiectivului Tematic 6: Protejarea și conservarea mediului și promovarea utilizării eficiente a resurselor, stabilit prin Regulamentul nr. 1303/2013, respectiv promovarea investițiilor în sistemele de apă și apă uzată.

La vremea respectivă, proiectul a reprezentat o nouă etapă ce a vizat extinderea și modernizarea infrastructurii de alimentare cu apă, de colectare și evacuare a apelor uzate din aria de operare a Operatorului Regional RAJA Constanța, și nu numai

Lucrările s-au desfășurat, de altfel, în localități din județele Constanța, Ialomița, Călărași, Brașov, Dâmbovița și Ilfov, continuând procesul investițional derulat prin Programele ISPA, SAMTID și POS Mediu de creare a sistemelor regionale în sectorul apei.

În domeniul infrastructurii de apă și apă uzată, prin Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană s-au agreat un număr de obligații și perioade de tranziție privind conformarea României la prevederile Directivei nr. 98/83/CE privind calitatea apei destinate consumului uman și ale Directivei nr. 91/271/CEE privind colectarea și epurarea apelor uzate.

a comunicat RAJA S.A.

Cele mai importante obiective au fost, fără dar și poate, conservarea mediului și promovarea utilizării eficiente a resurselor. Acestea se concretizează la nivelul infrastructurii de apă și apă uzată, creșterii nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, dar și a gradului de asigurare a alimentării a necesarului de apă destinat populației. Mai exact, vorbim despre ape uzate urbane colectate și epurate, însă și despre serviciu public de alimentare cu apă potabilă.

Articolul precedentGabriela Firea vrea din nou la primărie
Articolul următorA fost începută curățenia de primăvară în Sectorul 5
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.