Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus începerea campaniei de „curățenie de primăvară”, cea anunțată încă din urmă cu două săptămâni, însă vremea de iarnă nu a permis acest lucru până astăzi.

„Având în vedere că prognoza emisă de meteorologi arată că vremea va deveni în mare parte frumoasă, cu temperaturi de peste 10 grade Celsius, am dispus începerea curățeniei de primăvară pe raza sectorului. Acest lucru nu a fost posibil până acum din cauza vremii nefavorabile”, a precizat edilul Popescu Piedone.

Astfel, joi, aproximativ 100 de angajați ai firmei care se ocupă de curățenie au fost pe teren și au efectuat lucrări de toaletare a copacilor, salubrizare și măturare a aleilor, spațiilor verzi, parcurilor și a locurilor de joacă. „În zilele următoare aceștia se vor ocupa și de grădinile din jurul blocurilor, de săparea și greblarea acestora. Acest lucru nu a fost posibil astăzi din cauza solului umed. De asemenea, se va face curățenie și în parcuri și se va repara mobilierului existent”, a mai spus primarul Sectorului 5.

La momentul anunțului cu privire la „curățenia de primăvară”, primarul a precizat că este nevoie de demararea acordului-cadru pentru îmbunătățirea locurilor de joacă din interiorul cartierelor, de la reparațiile echipamentelor de joacă până la refacerea covorului de tartan. În același timp le-a explicat celor din grupurile de lucru importanța înființării unei baze de date, pentru acoperirea întregului necesar la nivel de blocuri.

„Acum aveți posibilitatea să vă faceți o bancă de date, cu necesarul cetățenilor, pentru fiecare cvartal de blocuri. Aceste informații le contabilizați, iar în grupul de lucru, după terminarea curățeniei, să reparăm ce se poate. Nu vom merge pe un STAS, ci pe ce dorește cetățeanul pentru confortul său”, a spus Piedone, la acel moment.

De altfel, ca termen de finalizare a curățeniei de primăvară, primarul Piedone a estimat că e vorba de o lună, desigur, acest temen putând suferi modificări în funcție de condițiile meteo.

Gabriela Firea vrea din nou la primărie

Articolul precedentRAJA S.A., investiții uriașe pentru viitor eco
Articolul următor„Dumnezeu nu poate fi restricționat. Orice, până la Dumnezeu”