Începe „marea curățenie de primăvară” a Sectorului 5

Primarul Cristian Popescu Piedone își mută „biroul” afară

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone  a anunțat că „Marea curățenie de primăvară” va începe joi, 11 martie. Mai mult, acesta face apel la cetățenii din sector pentru a contribui și ei la „un sector curat și civilizat”, măcar prin păstrarea curățeniei.

„Acum că a venit vremea frumoasă, cei care răspund de curățenia din Sectorul 5 nu mai au nicio scuză să nu își facă datoria. Voi merge zilnic pe străzile din sector pentru a mă asigura că se face curățenie așa cum trebuie. Dacă încă nu avem fonduri pentru proiecte majore, măcar să avem un sector curat și civilizat”, a anunțat edilul Piedone, pe pagina sa de Facebook.

Așa cum a precizat și cu alte ocazii, lui Cristian Popescu Piedone îi place să fie printre oameni, să ia pulsul societății, direct de la ea. Astfel, după ce începutul de mandat l-a ținut mai mult prin birou, unde a avut de rezolvat o serie de probleme birocratice legate de Primărie, CL și societățile ce depind de administrația locală, Piedone a precizat că este timpul să se ocupe de problemele cetățenilor, „direct din teren. Fac apel și la toți cetățenii din sector să păstreze curățenia, pentru că, în caz contrar, riscă să fie sancționați”.

Sectorul 5, nu atât de sărac pe cât pare

După curățenie, perioadă de reparații și plantări

Din cadrul grupului de lucru permanent fac parte AES, Salubrizare,  Infrastructură și prestatorul ESTA, precum și Poliția Locală și Direcția Tehnică, urmând ca în fiecare zi de vineri să fie făcut un bilanț, cu activitatea din timpul săptămânii.

Totodată, primarul a precizat ca este nevoie de demararea acordului-cadru pentru îmbunătățirea locurilor de joacă din interiorul cartierelor, de la reparațiile echipamentelor de joacă până la refacerea covorului de tartan. În ceea ce privește partea de grădini de bloc, Piedone a menționat că se vor monta aspersoare, va fi plantat gazon, dar și arbori pereni.

„Acum aveți posibilitatea să vă faceți o bancă de date, cu necesarul cetățenilor, pentru fiecare cvartal de blocuri. Aceste informații le contabilizați, iar în grupul de lucru, după terminarea curățeniei, să reparăm ce se poate. Nu vom merge pe un STAS, ci pe ce dorește cetățeanul pentru confortul său, dar în același timp să înțeleagă că nu se mai poate cu acele curți ca în junglă”, a mai spus Piedone.  

Termenul stabilit de către primarul Piedone, împreună cu grupul de lucru permanent pentru a finaliza „marea curățenie de primăvară” este de 11 aprilie.

Piedone anunță modernizări de amploare în Sectorul 5. Prezentul va rămâne „doar o tristă amintire”

Articolul precedentFără spor Covid în prefecturi, călătorii gratuite pentru studenți sau vouchere de vacanță
Articolul următorVasilescu, după incendiul de la Clinica de Psihiatrie din Craiova, de luni seară: „este recent reabilitată”