Sectorul 5, nu atât de sărac pe cât pare

Economatul, o firmă plină de surprize, nu neapărat și plăcute

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone are parte de multe surprize din partea firmei Economat, acea firmă ce la înființare se ocupa doar cu vânzarea de produse alimentare, la preț redus, pentru populația mai puțin avută din sector.

Concret, după descoperirea patinoarului uriaș, ascuns într-un depozit, dar pentru care Primăria Sectorului 5 trebuia să plătească bani grei, 30 de milioane de Euro, o nouă „scindare” a scos la iveală alte nereguli ale Economatului.

Potrivit primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, din calculele făcute de Direcția de Control din cadrul Primăriei, bunurile găsite în piața Ferentari valorează aproximativ 2.419.000 lei, adică în jur de 493 de mii de euro!! O mare parte din bunurile găsite în Piața Ferentari nu mai există în contabilitatea Centrului Cultural.

Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” a achiziționat, prin intermediul Economat Sector 5, mii de perechi de pantofi, mii de mingii, sute de trotinere electrice, cărți pentru copii, jucării, steaguri, geci, topuri de hârtie, șepci, detergenți, dezinfectanți… și lista continuă. Pistoale, puști cu bile, pânze de camuflaj sau haine militare pe care le-am găsit depozitate în Piața Ferentari. Dar și detergenții, hârtia și papetărie.

Cristian Popescu Piedone, primar Sector 5

„Când credeam că am terminat cu descoperirile legate de risipa banilor publici în Sectorul 5, ca prin minune aflu despre alte achiziții făcute în perioada fostei conduceri a Primăriei. Aflat într-o vizită pe teren, am vrut să intru în Piața Ferentari, dar… surpriză! Piața era închisă. Am luat legătura cu persoanele responsabile pentru a vedea de ce se întâmplă acest lucru și pentru a afla ce se află în acest spațiu”, a spus Piedone, pe Facebook.

Îi vrea trași la răspundere pe cei care și-au bătut joc de banul public

Acesta a solicitat ca toate bunurile găsite în depozitul Pieței Ferentari să fie inventariate. „Îmi e greu să îmi imaginez ce a fost în mintea celor care și-au bătut joc de atâția bani în ultimii ani, bani pe care i-am fi putut folosi pentru multe proiecte. Ar fi putut termina reabilitarea blocurilor, ar fi putut termina consolidarea școlilor și grădinițelor, ar fi putut moderniza parcurile. Ar fi putut… dar nu au vrut. Din informațiile pe care le am, fostul primar nici măcar nu a știut de achizițiile de sute de mii de euro făcute de foștii directori. Mulți s-au folosit de funcțiile pe care le-au avut pentru a obține diverse lucruri.

Voi face o analiza serioasă în perioada următoare și voi decide ce vom face cu bunurile găsite în Piața Ferentari pentru a elibera spațiul respectiv. În aceelași timp, Corpul de Control al Primarului va sesiza organele competente, ca cei care și-au bătut joc de banul public să răspundă”, a concluzionat Cristian Popescu Piedone, într-o postare pe Facebook

Ziarul de Investigații

Articolul precedentMonarhia vrea pădurea din România: Paul al României va ”domni” din închisoare
Articolul următorFostul ministru Tudorel Toader s-a simțit lezat de o postare a lui Cătălin Rădulescu „Mitralieră” și îi răspunde acestuia… pe Facebook