Sursa foto: Stirile ProTV

Un tânăr finlandez pe nume Tuomas a decis să își arunce în aer mașina Tesla după ce i s-au cerut 20 de mii de euro pentru o baterie nouă. Bărbatul și-a achiziționat mașina la mâna a doua, iar după nici 2 mii de kilometri parcurși, bordul mașinii s-a umplut cu numeroase erori.

Tânărul a mers la un atelier auto pentru a cere o baterie nouă, dar la auzul sumei pe care trebuie să o plătească, el le-a spus că îi va da foc sau o va arunca în aer. Mai mult, mașina nu avea nici garanție care să acopere măcar o parte din preț.

„Mașina a fost cam o lună în atelierul unui dealer Tesla, iar, în cele din urmă, am primit un telefon și mi s-a spus că nu se poate face nimic pentru mașina mea, singura opțiune este să schimb bateria. Costul ar fi de cel puțin 20.000 de euro, iar permisiunea pentru operațiune trebuie cerută de la Tesla”, a adăugat acesta, relatează Antena3.

Tesla Model S, aruncată în aer

Tânărul și-a anunțat intenția de a scăpa de mașină pe social media, moment în care un număr record de oameni au decis să intervină și să îl ajute. De asemenea, o companie specializată în pirotehnie s-a oferit să organizeze o explozie prin care proprietarul va scăpa, definitiv, de mașină. Explozia a avut loc pe teritoriul unei foste cariere.

Pentru ca scena să fie completă, Tuomas a pus manechiul lui Elon Musk în interiorul mașinii, în formă de protest față de mașinile pe care le produce. După cum se poate observa și în videoclipul postat pe Youtube, Tesla s-a făcut în mii de bucăți.

Proprietarul a transmis un mesaj clar companiei Tesla, precizând că prețul unei mașini la mâna a doua, care a rulat 8 ani, este unul imens.

Reamintim că foarte puțini mecanici auto au lucrat cu Tesla sau cu o mașină electrică, motiv pentru care problemele sunt greu de rezolvat , iar costurile sunt extrem de piperate. Mai mult, conform reprezentanților companiei, bateria Tesla are pierderi de până la 10% în primul an pentru șoferii care locuiesc în zone mai reci.

Compania Tesla este un constructor de automobile electrice de înaltă performanță, din Silicon Valley, înființată în 2003.

O comună din România are prima stație Tesla de încărcare rapidă pentru maşini electrice

Articolul precedentA doua pastilă anti-COVID-19 a fost autorizată în SUA
Articolul următorCNSU a aprobat noi excepții de la măsura carantinei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.