Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu ( captură video)

Președintele PSD Marcel Ciolacu, a declarat că vrea să discute în coaliție despre schimbarea sistemului fiscal și a cotei unice la TVA. Liderul PSD a declarat că există o diferențiere deja în perceperea taxei. Marcel Ciolacu a subliniat că totuși „ar fi o greșeală” eliminarea categoriilor scutite de la plata TVA. „În acest moment, clasa medie și cei cu venituri foarte mici duc tot greul societății românești”, a declarat liderul PSD.

„Credem că e nevoie ca România în viitor, nu mâine, nu în următoarele luni, să facem un pas către țările dezvoltate. Haideți să vedem cu ce propuneri ieșim din coaliție. Suntem deschiși la minte și avem o discuție aplicată sau continuăm cu un slogan «noi, liberalii, noi suntem cota unică»? Vă întreb, care este cota unică în România?”, a declarat Marcel Ciolacu, la Parlament. Potrivit liderului PSD, „ar fi o greșeală” să fie eliminate categoriile scutite de la plata TVA.

Evaziunea fiscală reprezintă 10% din PIB – 26 de miliarde de lei, a subiniat Marcel Ciolacu

El a exemplificat că Polonia are 37% venituri din PIB și are cheltuieli de 40-41%.Eu doresc în continuare să rămânem la ideea de principii și ce cale ne dorim pentru România. O cale dezvoltată, ca și toate țările dezvoltate din UE și nu numai sau dorim o țară ca afară, dar cu sistem fiscal ca în Rusia.

„Avem 27% venituri din PIB și cheltuieli de 40%. Vă dau un alt exemplu, Polonia are 37% venituri din PIB și are cheltuieli de 40-41%. Dorim să intrăm într-un impas și un blocaj pe viitor sau avem o discuție așezată cu toată lumea, cu specialiștii, cu auditori externi și vom vedea ce este de făcut în viitor. Ar trebui să vedem prima dată cu șeful ANAF cum recuperăm cât mai bine zona gri a economiei”, a precizat Marcel Ciolacu.

„Nu o să fiu niciodată de acord cu o mărire a TVA acum, pentru că este iarăși o taxă pe care o plătesc în mod deosebit 80% dintre români, cei cu venituri medii și mici. Este o propunere de ordine de zi și este pe ordinea de zi (a ședinței de coaliție – n.red.) de astăzi.

Marcel Boloș: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) se derulează cu destul de mare dificultate.ro

Articolul precedentNicolae Ciucă: ”La finele anului, vom beneficia de 10 miliarde de euro, asiguraţi prin PNRR”
Articolul următorEste nevoie de un plan Marshall pentru reconstrucţia Ucrainei