Sursă foto: Facebook/Nicolae Ciucă
Sursă foto: Facebook/Nicolae Ciucă

Premierul a vorbit astăzi despre finanțarea venită din PNRR, anunțând că Executivul va aproba, luni şi miercuri, mai multe hotărâri de Guvern.

Aceste măsuri vor asigura posibilitatea transmiterii primei cereri de finanţare în cadrul Planului de Redresare şi Rezilienţă.

E vorba de suma de 3 miliarde euro, care alături de suma de 3,7 miliarde deja asigurată prin prefinanţare ne creează premisele ca până la finele anului să putem să beneficiem de 10 miliarde de euro asiguraţi prin PNRR”, a mai spus prim-ministrul, relatează News.ro, conform Știri pe Surse.

Nicolae Ciucă a venit cu informații referitoare la finanțarea din PNRR

 De asemenea, premierul a precizat că ședința de Guvern desfășurată astăzi, 23 mai, vine să completeze toate măsurile PNRR.

Asigurăm practic prin hotărârile de Guvern de astăzi şi cele care vor urma miercuri asigurarea transmiterii primei cereri de finanţare în cadrul PNRR. E vorba de suma de 3 miliarde euro, care alături de suma de 3,7 miliarde deja asigurată prin prefinanţare ne creează premisele ca până la finele anului să putem să beneficiem de 10 miliarde de euro asiguraţi prin PNRR”, a declarat prim-ministrul, luni la începutul şedinţei Executivului.

”Ne bazăm demersurile pe cei doi piloni: reformă şi investiţii”

Nicolae Ciucă a venit cu completări, declarând că aceste măsuri vin să asigure cadrul pentru continuarea investiţiilor.

Conform declarațiilor, sunt măsuri care, la nivelul Guvernului vin să sprijine şi să asigure cadrul necesar continuării investiţiilor, cadrul necesar punerii în valoare a energiei şi creativităţii mediului antreprenorial.

Pe de altă parte, asigură această simplificare a procedurilor, astfel încât să nu se mai piardă atât de mult timpul în ansamblul acesta de proceduri administrative. Ca atare, tot ceea ce facem în acest moment, ne bazăm demersurile pe cei doi piloni – reformă şi investiţii. Sunt modalităţile prin care putem să ne asigurăm că vom trece cât mai uşor posibil prin această situaţie deosebit de complexă şi dificilă”, a completat Ciucă.

Articolul precedentProtest la metrou anunțat pentru marți, 24 mai
Articolul următorMarcel Ciolacu: Munca este impozitată prea mult în România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time