Nicolae Ciucă, anunț despre stadiul îndeplinirii Planului Naţional de Redresare şi al României

Sunt aprobate investiţii de 13,462 miliarde de euro

Comitetul de monitorizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, a analizat situaţia apelurilor de proiecte competitive necesare pentru investiţiile prevăzute şi aprobate în cadrul PNRR. Prin activitatea de până acum, Guvernul a dovedit că şi-a îndeplinit obiectivele pentru fiecare etapă a PNRR şi o va face în continuare, a subliniat şeful Executivului.

Guvernul a dovedit că şi-a îndeplinit obiectivele pentru fiecare etapă a PNRR, a subliniat Nicolae Ciucă

Comitetul de monitorizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, a analizat situaţia apelurilor de proiecte competitive necesare pentru investiţiile prevăzute şi aprobate în cadrul PNRR. Prin activitatea de până acum, Guvernul a dovedit că şi-a îndeplinit obiectivele pentru fiecare etapă a PNRR şi o va face în continuare, a subliniat Nicolae Ciucă.

„Vrem să ne asigurăm că paşii pe care îi parcurgem sunt optimi pentru atingerea ţintelor şi jaloanelor asumate de România. Continuarea dialogului cu Comisia Europeană ne dă posibilitatea să clarificăm din timp toate acele elemente luate în considerare de experţi la evaluarea apelurilor de proiecte finanţate prin PNRR. Timpul şi ritmul în care acţionăm acum sunt decisive pentru ca reformele şi investiţiile pe care România şi le-a propus să se concretizeze cât mai repede în beneficiul românilor şi economiei naţionale”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

În cadrul PNRR, în Decizia de punere în aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021 de aprobare a evaluării planului de redresare şi rezilienţă al României (CID), sunt prevăzute şi aprobate investiţii care includ 69 apeluri de proiecte competitive, cu o valoare totală de 13,462 mld euro (reprezentând aprox. 47% din valoarea totală a PNRR), din care 28 au termen de lansare în primele două trimestre ale acestui an.

Până acum au fost identificate 20 de apeluri care includ scheme care trebuie notificate la Consiliul Concurenţei, a rezultat din analiza datelor puse la dispoziţie de ministere şi celelalte instituţii care gestionează implementarea PNRR. Dintre acestea, 8 au fost avizate sau sunt în curs de avizare la Consiliul Concurenţei, iar restul de 12 se află în diverse stadii de elaborare. Este vorba despre proiecte de investiţii care vizează pădurile şi protecţia biodiversităţii, managementul deşeurilor, eficienţa energetică şi rezilienţa clădirilor, domeniul energiei, transformarea digitală, sprijin pentru mediul de afaceri şi cercetare, dezvoltare şi inovare, dezvoltarea infrastructurii pentru transportul verde, turismul, cultura şi buna guvernanţă.

.Premieră în România. Prima zi fără niciun deces COVID din august

Articolul precedentVictor Ponta: ”Dacă mărim taxele, sărăcim populația”
Articolul următorSute de monede, datând din secolul al XVI-lea, au fost descoperite în Timiș