Foto: Facebook - Victor Ponta
Foto: Facebook - Victor Ponta

Într-un text publicat astăzi, 17 mai, pe contul de Facebook, Victor Ponta a adus în discuție atât creșterea taxelor cât și bugetul României.

Fostul premier a vorbit despre creșterea TVA, în perioada președinției lui Traian Băsescu.

Când Băsescu a ridicat TVA la 24%, a încasat mai puțin la Buget. Când noi am redus TVA de la 24% la 19% și 9% am încasat mai mulți bani la Buget. Când am redus impozitul pe dividende de la 16% la 5% am încasat mai mult la Buget. Când au crescut accizele la carburanți, alcool și țigări au crescut prețurile pentru oameni – dar și contrabandă – bani mai puțini la Buget. Când am scăzut CAS cu 5 puncte procentuale am încasat mai mult la Buget!”, a precizat Liderul PRO România.

Victor Ponta: ”Taxele au crescut în momentul în care a venit Dreapta la Putere”

Vorbesc din experiențele pe care le-am trăit împreună. Știu că, în România, când a venit Dreapta la Putere au crescut taxele – când a fost Stânga au scăzut (dar la vot nu a contat). Știu că dezastrul bugetar și financiar după Guvernele Dragnea – Orban – Cițu trebuie îndreptat cumva. Sunt de acord și susțin o cota de impozitare diferențiată (ca in tot Occidentul) și renunțarea la cota unică (care mai e în Rusia) – dar este nevoie de măsurat de 7 ori înainte să tai o dată”, a menționat politicianul.

Firmele românești au posibilitatea de a atrage bani europeni

Liderul PRO România a ținut să adauge că, în momentul de față, România are nevoie de un program strategic de relansare economică, făcând referire la producția firmelor românești, firme care pot atrage investiții străine masive și infrastructură din bani europeni.

Dacă mărim acum taxe distrugem ce a mai rămas din companiile mici și mijlocii românești, sărăcim populația, creștem evaziunea fiscală! Să sperăm că nu ne întoarcem la 2010!”, a conclus fostul premier al României.

Articolul precedent Mircea Geoană: Ucraina poate câștiga acest război, dar nu trebuie subestimată capacitatea militară a Rusiei 
Articolul următorNicolae Ciucă, anunț despre stadiul îndeplinirii Planului Naţional de Redresare şi al României
Jurnalist full-time / Pesimist part-time