Captură video- Facebook/Guvernul României
Captură video- Facebook/Guvernul României

Monitorul Oficial de ieri este plin de decizii semnate de premierul Nicolae Ciucă, prin care acesta aduce noi oameni prin câteva ministere, numindu-și totodată consilier un om de încredere, care i-a stat alături an de zile.

Astfel, fostul consilier de stat Daniel Anghel a devenit consilier onorific al prim-ministrului, la doar trei zile de când se îndepărtase de acest mediu.

Anghel a demisionat din funcția de consilier de stat pe 13 mai, iar ieri, pe 16, a apărut decizia semnată de Ciucă, prin care este desemnat consilier onorific. Anghel fusese numit consilier de stat pe 2 decembrie 2021, la câteva zile după instalarea actualului Guvern, iar anterior a lucrat cu Nicolae Ciucă pe vremea când acesta conducea Ministerul Apărării Naționale și Statul Major General al armatei române.

În ordinea publicării actelor în Monitorul Oficial, de ieri Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale are un nou secretar de stat, în persoana lui Ion Găman. Originar din județul Călărași, Găman a fost susținut de filiala județeană a PSD pentru această funcție, în condițiile în care până mai zilele trecute MADR părea că nu mai are posturi libere. Pe 12 mai, potrivit unei Hotărâri de Guvern, a fost aprobat un nou post de secretar de stat peste cele cinci deja existente, modificându-se organigrama.

O altă decizie semnată de premier vizează organizarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, unde a fost numit subsecretar de stat Ioan-Cristian Haiduc. Originar din Câmpia Turzii, acesta a fost consilier județean PNL și a mai deținut aceeași funcție anul trecut.

Și la Ministerul de Interne s-au produs schimbări, ieri fiind dată o decizie pentru eliberarea eliberarea din funcția de subsecretar de stat a lui Dumitru Drăgan, în locul căruia a fost numit Adrian Petcu. Noul subsecretar de stat a mai deținut funcția până în 2019, pe când MAI era condus de Carmen Dan. Petcu a mai ocupat funcțiile de prefect de Ilfov în perioada 2015 – 2017 și prefect de București, numit în mandatul lui Sorin Grindeanu, în perioada 2017 – 2018.

Tot ieri, premierul Ciucă a semnat decizia privind eliberarea din funcția de director general al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci a lui Marian-Cătălin Burcescu, postul fiindu-i încredințat lui Marian-Octavian Șerbănescu. Șerbănescu este consilier local în Constanța, din partea PSD, și este economist de profesie. În vârstă de 32 de ani, acesta a fost în trecut director de Cabinet al ministrului Transporturilor.

Și Autoritatea pentru Digitalizarea României are o nouă persoană în conducere, odată cu numirea lui Dragoș Tohănean în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat. Tohănean este IT-ist cu studii în România și Germania, cadru didactic asociat la Universitatea Brașov, și a ajuns la PSD după ce a schimbat mai multe partide, la doar 32 de ani.

Articolul precedentMarcel Ciolacu îi liniștește pe români: Nu va fi criză alimentară
Articolul următorBulgaria va compensa prețul ridicat al energiei electrice