Avocatul Poporului a făcut o vizită în Primăria Brașov, după ce o femeie a sesizat că pe o petiție pe care o înaintase autorităților se pune praful. Petenta, chiriașă a primăriei, dorea să cumpere garsoniera în care locuia, astfel că a înaintat o solicitare municipalității. Câteva luni mai târziu, nemulțumită că nu a primit răspuns, a scris și Avocatului Poporului. De aici luna aceasta, reprezentanții instituției Avocatului Poporului – Biroul Teritorial Brașov au mers în recunoaștere la Primăria Brașov, pentru a „elucida misterul”.

Concluziile au fost că autoritățile, dând vina pe numărul mare de cereri adresate de chiriașii dornici să cumpere imobilele din spațiul locativ au cam uitat să le și răspundă oamenilor care trimiseseră petiții, scuza acestora fiind că Primăria municipiului Brașov nu are nici în anul de grație 2022 o strategie în baza căreia să fie analizată fiecare solicitare.

Iar când a tras linie după controlul la Primăria Brașov, Avocatul Poporului a considerat că cel care are, totuși, responsabilități în fața cetățenilor este primarul USR Allen Coliban. Zilele trecute, Avocatul Poporului i-a trasat acestuia o serie de …recomandări. Prima, aceea ca Allen Coliban să răspundă totuși la petiția brașovencei, care fusese înregistrată la primărie în ianuarie 2022.

Totodată, primarul ar mai trebui să facă și alte „eforturi”: „în exercitarea atribuțiilor prevăzute de legislația în vigoare, va lua măsurile necesare în scopul elaborării cu celeritate a procedurii privind modul de soluționare a cererilor de cumpărare de către chiriași persoane fizice a imobilelor din fondul locativ al UAT Brașov – în conformitate cu prevederile legale în vigoare și a înaintării sale către Consiliul Local al Municipiului Brașov, în vederea adopotării unei hotărâri în acest sens; în exercitarea atribuțiilor prevăzute de legislația în vigoare, va lua măsurile necesare în vederea soluționării cererilor înregistrate care au ca obiect cumpărarea locuințelor de către chiriași”.

În plus, Avocatul Poporului a dat și un termen după vizita la primărie: Allen Coliban trebuie să informeze, în termen de 45 de zile, ce a făcut concret pentru a debloca situația.

Articolul precedentPrețul grâului a atins un nivel istoric în Europa
Articolul următorMarcel Ciolacu îi liniștește pe români: Nu va fi criză alimentară