Sursa foto: Pixabay

Astăzi, 16 mai, Ministerul Sănătății a anunțat că în ultimele 24 de ore nu s-a raportat niciun deces din cauza coronavirusului. „În intervalul 15.05.2022 (10:00) – 16.05.2022 (10:00) nu a fost raportat niciun deces”, se arată în buletinul publicat luni de minister.

Cu toate acestea, un număr de 322 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19 au fost înregistrate.

Reamintim că de la debutul pandemiei de coronavirus, în țara noastră s-au înregistrat peste 2,9 milioane de cazuri și 65.612 persoane și-au pierdut viața.

Pandemia de Covid-19, umbrită de războiul din Ucraina. Ce ne așteaptă în toamnă

De asemenea, din 27 decembrie 2021, de când a început imunizarea împotriva coronavirusului, în România au fost administrate 16,8 milioane de doze la 8,1 milioane de români (42% din populație).

Alexandru Rafila a precizat că valul șase al pandemiei nu va crea mari probleme în țara noastră, acesta precizând că virusul a devenit deja asemănător cu o simplă viroză.

„Eu am evitat să fiu tranşant, pentru că biologia este o ştiinţă şi o chestiune care este în continuă evoluţie. Dar asta nu înseamnă că în anumite zone sau în anumite populaţii vulnerabile care nu au fost protejate prin vaccinare nu vor fi la risc. Deci încet, încet această infecţie se transformă într-o viroză sezonieră şi dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme mai ales că acum avem experienţă”, a spus acesta.

Cu toate acestea, ministrul Sănătății a menționat că vor exista zone și populații vulnerabile deoarece nu au optat pentru imunizarea împotriva Covid-19. Rafila a precizat că vor fi găsite resursele necesare pentru tratatea persoanelor în ambulatoriu.

Minsitrul Sănătății a amintit că în valul patru al pandemiei au murit peste 25 de mii de români în doar câteva luni.

„Am avut un spor negativ de 100.000 de persoane în România datorită acestei mortalităţi ridicate şi, desigur, din cauza natalităţii care este redusă. Indicatorii demografici plasează România, alături de majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană, într-o zonă de pericol în ceea ce priveşte evoluţia demografică”, a mai punctat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Citește și articolul: Alexandru Rafila: Infecţia cu SARS-COV-2 se transformă într-o viroză sezonieră

Articolul precedentVremuri grele pentru români. Florin Cîțu, despre inflație: „Va fi și mai mare”
Articolul următorProtestatarii Greenpeace au blocat intrarea unui petrolier în Anglia
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.