Sursa foto: Wikipedia

Zeci de protestatari Greenpeace au blocat, duminică,  intrarea unui petrolier în sudul Angliei, acesta având petrol rusesc, informează Digi24. La fața locului au intervenit oamenii legii, care au făcut mai multe arestări.

Chiar dacă Marea Britanie și Uniunea Europeană au decis să interzică navelor rusești să intre în porturile lor, există câteva excepții, Regatul Unit urmând ca până la sfârșitul anului să interzică total importurile de petrolul rusesc.

Interdicțiile privind transportul de gaz rusesc vin ca parte a sancțiunilor impuse Rusiei după ce Vladimir Putin a decis, pe 24 februarie, invadarea Ucrainei.

Rusia, în colaps total. Economia țării condusă de Putin este puternic afectată de măsurile luate de Uniunea Europeană

Potrivit lui Georgia Whitaker, de la Greenpeace UK, 12 activiști au ocupat un chei, în Essex, unde petrolierul sub pavilionul grecesc de la Andromeda Oil trebuie să descarce marfa.

„Guvernul a amânat interzicerea totală a petrolului rusesc până la sfârșitul anului, în ciuda sprijinului puternic al publicului pentru această măsură”, a declarat Georgia.

De asemenea, poliția a anunțat că cel puțin opt persoane au fost arestate din cauza că au încălcat proprietatea.

„Până acum, opt oameni au fost arestați cu suspiciunea de încălcarea proprietății agravată. Activitatea noastră nu este anti-protest, însă trebuie să intervenim acolo unde există riscuri sau unde avem suspiciuni că se încalcă legea”, a transmis poliția.

Reamintim că în ultimele zile, zeci de vase cu încărcături din Rusia au fost nevoite să își schimbe cursul în zona porturilor britanice și europene din cauza protestelor ce au avut loc.

Potrivit sursei citate, petrolierul sub pavilionul grecesc venea din portul rusesc Primorsk și era încărcat cu petrol rusesc. Acesta a ancorat pe coasta Essex-ului, precizând că următoarea destinație ar fi Insulele Grain.

Citește și articolul despre: Ucraina a stabilit restricții la exporturile de cereale spre România

Articolul precedentPremieră în România. Prima zi fără niciun deces COVID din august 2021
Articolul următorLudovic Orban, planuri pentru Forța Dreptei. Fostul liberal va depune cerere de înscriere în Partidul Popular European
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.