Merkel pune la îndoială vaccinurile produse de Rusia și China

În momentul de față, Sputnik V este folosit în Ungaria, iar Cehia și Slovacia au comandat, la rândul lor, doze ale aceluiași vaccin rusesc, în ciuda faptului că nu există nicio analiză concludentă a Agenției Europene a Medicamentului

Foto: zf.ro

Cancelarul german, Angela Merkel, este de părere că ar fi necesar un acord cu revizuire a tratatelor Uniunii Europene cu scopul de a crește eficiența în sănătate. În opinia cancelarului, un astfel de tratat ar putea ajuta inclusiv pe viitor, dacă va mai fi cazul unei crize provocate de pandemie.

Angela Merkel: „Cred că Europa are nevoie de mai multe competenţe în domeniul sănătăţii”

Declarația a fost făcută de Angela Merkel la un eveniment organizat de Partidul Popular European, din care Uniunea Creștin Democrată (CDU) face parte.

„Ar trebui probabil modificate tratatele Uniunii Europene în acest scop, a mai spus Angela Merkel, în cadrul respectivei videoconferinţei, adăugând că nu ar fi tocmai de acord cu strategia unor guverne de a juca la dublu, atunci când vine vorba de vaccinuri. „Nu cu aşa ceva se consolidează Europa”, a subliniat Merkel, citată de Digi24.

Germania își plânge morții. Virusul a răpus aproape 80.000 de cetățeni germani

Cu toate astea, trebuie reamintit că ministrul german al Sănătății declara, nu nu foarte mult timp în urmă, că se gândește să bată palma cu rușii, în ceea ce privește vaccinul lor, Sputnik V, contract care, ulterior, pare că nu s-a mai concretizat.

În plus, Danemarca intentionează să acorde un număr de 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca Germaniei, cu titlu de împrumut, întrucât Danemarca a renunțat temporar la administrarea acestuia.

În momentul de față, Sputnik V este folosit în Ungaria, iar Cehia și Slovacia au comandat, la rândul lor, doze ale aceluiași vaccin rusesc, în ciuda faptului că nu există nicio analiză concludentă a Agenției Europene a Medicamentului.

Cât despre Angela Merkel, acesta își exercită, în acest moment, ultimele sale luni de mandat în fruntea administrației din Germania, anunțând că nu are intenția de a candida la un nou mandat. Astfel, orice reformă insituită ori gândită în perioada de față, ar trebui continuată de eventualul succesor al acesteia, oricine va fi el sau ea.

Articolul precedentDan Barna, despre proiectele prin PNRR: „Toată lumea vrea să pună ca în pomul de Crăciun”
Articolul următorMarcel Ciolacu i-a trasat noului ministru al Sănătății 5 linii prioritare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.