Germania își plânge morții. Virusul a răpus aproape 80.000 de cetățeni germani

Președintele Frank Walter Steimeier este de părere că toți cei care contestă, în continuare, existența pandemiei, preferând să creadă teoriile conspirației, ar trebui să asculte mărturiile celor care au trecut prin boală, ori ale celor care au pierdut membrii de familie sau prieteni

Germania se apropie, cu pași repezi, de 80.000 de decese din pricina infectărilor cu Covid-19. Astfel, într-o încercare de sensibilizare a cetățenilor, cu scopul de a respecta, în continuare, normele de protecție impuse de autorități, oficialii germani au comemorat victimele Covid-19, în cadrul unei slujbe religioase care s-a desfășurat la Berlin, notează Ziarul Românesc.

Șeful statului, Frank Walter Steimeier, nu mai vrea divizarea populației în Germania

„Nu vom permite ca pandemia, care ne obligă la distanţare între indivizi, să ne divizeze şi ca societate”, a spus Frank-Walter Steinmeier, potrivit sursei citate anterior, adăugând că atât autoritățile, cât și cetățenii germani sunt epuizați din pricina pandemiei. Acesta a mai amintit și de controversele și știrile false care apar fără oprire, care nu ușurează deloc situația.

La ceremonia religioasă a fost prezent și cancelarul german, Angela Merkel.

Ministrul german al Apărării atenționează. Rusia, o amenințare pentru securitatea Europei

Mai mult, Frank Walter Steimeier este de părere că toți cei care contestă, în continuare, existența pandemiei, preferând să creadă teoriile conspirației, ar trebui să asculte mărturiile celor care au trecut prin boală, ori ale celor care au pierdut membrii de familie sau prieteni.

„După ce a ajuns la spital, soţul meu m-a sunat pentru a-mi spune: ‘Nu-ţi face griji, sunt pe mâini bune, ne vom putea revedea în curând’. Au fost ultimele lui cuvinte”, a spus ea Anita Schedel, soția unui medic de 59 de ani decedat, prezentă, la rândul ei, la ceremonie.

Reamintim că atât președintele Germaniei, cât și cancelarul Angela Merkel, s-au vaccinat cu serul AstraZeneca, îndelung contestat de cei obișnuiți să dea crezare teoriilor consipirației. Luna trecută, în urma unei investigații, Agenția Europeană a Medicamentului a dat undă verde vaccinării cu acest vaccin, punând, astfel stop zvonurilor potrivit cărora serul ar da naștere unui lung șir de complicații și efecte adverse, de tipul trombozelor.

Articolul precedentFenomen rar: zilele în care Marea Neagră capătă culoarea turcoaz
Articolul următorÎncă o procedură banală care nu funcționează în România: înmânarea unei citații
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.