Sursa: Facebook

Sebastian Burduja, președintele al PNL București, ministru al Energiei și totodată cel care își anunțase intenția fermă de a candida pentru Primăria Capitalei, încearcă să meargă mai departe după ce planurile i-au fost spulberate.

În coaliția PSD&PNL s-a decis că cel mai bun candidat – independent – pe care formațiunile îl vor susține în alegeri, este medicul Cătălin Cîrstoiu, astfel că Burduja merge mai departe.

Nici nu ar avea de ales, dat fiind că a fost nominalizat, alături de Gabriela Firea – cândva candidatul la candidaturăal PSD, să se ocupe îndeaproape de campania lui Cîrstoiu. Astăzi, Burduja a „atacat” subiectul alegerilor și, în contextul listelor comune la europarlamentare, a afirmat că „aceasta este declarația României pro-europeană de a privi către Vest, nu către est”.

E și o formă de unitate a celor două partide, dat find că, la B1 TV, Buruja a explicat că s-a făcut front comun „în fața unui risc al extremismului, care putea să dea un scor mult mai bun, cred, față de această formulă în care, cu o candidatură comună, puternică, România punctează și la nivel european”.

Și totuși, după ce Ramona Chiriac, anunțată cu surle și trâmbițe a fi cap de listă, s-a retras, rămâne o întrebare. Sau cel puțin una: cine va deschide lista?

E ultima problemă, din punctul meu de vedere, cine deschide lista. Se va ajunge la un acord așa cum s-a ajuns și pentru București, și pentru a avea candidaturi comune, și pentru aceste alegeri suprapuse. Sunt convins că lucrurile acestea se vor tranșa și, încă o dată, pe 9 iunie, România are șansa să spună Europei ’ne-am făcut treaba’. (…)

Eu nu fac parte din aceste discuții, ele se poartă la nivelul conducerii celor două partide. Încă o dată, sunt ferm convins că în cel mai scurt timp vom afla numele persoanei care deschide lista. Repet, chestiunea de substanță este că avem o listă comună și românii pot să aibă o alternativă solidă pro-europeană”, a mai declarat ministrul Energiei pentru sursa citată.

Articolul precedentRAJA anunță câștigătorii concursului de pictură și desen ”Apa este Viață”, ediția 2024
Articolul următorFost prefect de Gorj, cercetat pentru agresarea unei jurnaliste