Liderii partidelor de guvernare s-au întâlnit astăzi într-o ședință pentrua discuta strategia în perspectiva alegerilor din acest an.

De această dată, nu s-a mai mers pe informații „pe surse”, după ședință fiind organizată o conferință de presă comună.

Așa au apărut din nou Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă în fața publicului larg, răspunzând totodată câtorva întrebări. Ceea este certă este data alegerilor europarlamentare când de altfel PSD și PNL vor avea listă comună, precum și faptul că localele vor fi comasate cu prezidențialele. În rest, mai vedem.

Am hotărât, în afară de comasare, şi o alianţă electorală între Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal pentru lista de europarlamentare, iar în cursul lunii septembrie să avem alegerile prezidenţiale. Primele date sunt trei variante. Nu este foarte greu: 1 – 15, 8 – 22 sau sfârşitul lunii septembrie. Una dintre aceste trei variante va fi aleasă. Consider că cea de mijloc, pentru că pe 15 septembrie încep şcolile şi să nu încurcăm desfăşurarea activităţii copiilor, 8, 22 ar fi cea mai potrivită şi data de 8 decembrie pentru alegerile generale”, a explicat Ciolacu.

Cât îl privește pe Ciucă, acesta a confirmat de asemenea că „decizia coaliţiei este de a comasa cele două runde de alegeri”:

Fiecare dintre noi am consultat birourile de conducere politică ale partidelor, ne-am reunit apoi în coaliţie şi suntem prezenţi pentru a prezenta această decizie finală, care, dincolo de comasare, prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forţe proprii iar pentru alegerile europarlamentare să existe o listă comună. (…)

PNL, în şedinţa Biroului Politic Naţional de astăzi, a mandatat executivul partidului să discute în coaliţie şi să agreeze această formare de comasare a alegerilor europarlamentare cu listă comună şi a alegerilor locale prin forţe proprii la nivelul fiecărei filiale”, a precizat Ciucă.

Un răspuns a oferit Ciolacu și în ceea ce privește comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, decizie care nu este „împotriva democraţiei”, ci „pentru a avea o reprezentare corectă pentru români”.”

Am decis, şi le mulţumesc colegilor mei din PSD, astăzi, la fel ca şi colegilor din PNL, să avem şi o alianţă electorală pentru lista de europarlamentare. Oricât am încerca să împachetăm cuvintele este evident că numai cele două mari partide se pot uni şi pot face faţă unui val extremist. Niciuna dintre cele două forţe politice nu se pot angaja singure în această luptă”, a continuat acesta.

Articolul precedentSilvestru Șoșoacă, după ce a fost suspendat de soția sa din conducerea SOS: „Diana, Trezește-te!”
Articolul următorDiplome false de asistent, la Școala Postliceală „Eugen Nicoară” Reghin; trei persoane au fost plasate sub control judiciar