Sursa: Facebook

Nici nu s-au împărțit candidaturile pentru alegerile locale din acest an, că ministrul PNl al Energiei, Sebastian Burduja și-a făcut calcule.

Pe scurt, Burduja este convins nu doar că va fi candidat la Primăria Capitalei, ci și că îi va bate „măr și pe Gabriela Firea, și pe Nicușor Dan”, după cum singur se laudă pe Fcebook.

Burduja nu a scris doar câteva rânduri, ci a pus un fragment dintr-o intervenție „pe sticlă” pe care a avut-o, unde asigură că știe să facă echipă și că oamenii îl urmează oriunde se duce. Adică orice funcție ar ocupa. Ceva concret, mai puțin.

Da, sunt convins că îi bat măr și pe Gabriela Firea, și pe Nicușor Dan în cursa pentru Primăria Municipiului București. Nici nu e greu. Două treimi dintre bucureșteni nu îi vor nici pe unul, nici pe altul.

Iar Bucureștiul a ajuns o mocirlă, un dezastru: traficul, termoficarea, spitalele, drogurile scăpate de sub control în școli și în clădirile de patrimoniu lăsate de izbeliște. Totul e blocat, totul e mâzgălit.

Bucureștenii s-au săturat de experimente, de cumetrii, de nepăsare. De votat răul cel mai mic. De pretexte, scuze și victimizare.
Bucureștenii vor o nouă generație. O nouă viziune, soluții și profesioniști. Eu asta am făcut la Bancă Mondială la Washington, patru ani, ca expert în dezvoltare regională și urbană. Asta am studiat la Stanford și Harvard. Iar de livrat am livrat rezultate – și la Digitalizare, și la Energie.

Orașul ăsta trebuie să rupă ritmul. Bucureștenii merită mai mult, mult mai mult. De asta nu am nicio emoție că vom reuși. Și chiar nu pot să stau pe margine să mă uit cum, încă patru ani, Capitala României se face praf”, e de părere Burduja.

Între timp, o provocare serioasă a fost lansată de edilul Cristian Popescu Piedone, care a provocat-o indirect pe Firea la o confruntare pentru funcția de Primar General

Articolul precedentPercheziții la o școală postliceală; anchetatorii cred că aici se eliberau diplome de asistent pe bandă rulantă, unor cetățeni italieni
Articolul următorNicușor Dan nu e îngrijorat că va pierde Primăria Capitalei: „Am o meserie”