Sursa: Facebook

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și totodată președinte al PNL București, arată că nu a glumit atunci când și-a exprimat nemulțumirile față de prestația actualului edil al Capitalei.

Ieri, Burduja a anunțat că PNL București a decis unanim – cum altfel decât liberal și democratic – „retragerea sprijinului politic acordat lui Nicușor Dan”.

Președintele PNL București și-a anunțat de altfel de mai mult timp intenția de a candida el însuși la Primăria Capitalei, iar ieri și-a făcut „loc”.

Într-o postare pe Facebook, Burduja explică pe cifre de ce Nicușor Dan nu mai este cel potrivit pentru Primăria Capitalei, invocând inclusiv un sondaj efectuat recent. Concluzia? „După aproape 8 ani irosiți ba în risipă, ba în blocaje, Capitala are nevoie de o viziune nouă, o viziune liberală de dezvoltare”.

Astăzi, 1 februarie, se împlinește un an de la solicitarea transmisă de Partidul Național Liberal către Primarul General. La decalogul nostru Nicușor Dan a răspuns în ultima zi a termenului, după șase luni de zile, fără să explice lipsa rezultatelor. După încă șase luni “de grație”, este timpul să tragem linie. Iar evaluarea comisiilor de specialitate ale PNL București, a consilierilor generali și a echipei de conducere a filialei este fără echivoc: niciunul dintre cele zece puncte nu a fost îndeplinit de Nicușor Dan.

Mai mult, PNL București a lansat campania online „Ce-ai făcut, Nicușor?”. Scopul a fost de a afla direct de la bucureșteni dacă Nicușor Dan ar merita un nou mandat de Primar General. În urma sondajului, cifrele vorbesc de la sine: au răspuns sondajului 26,039 de bucurești (răspunsuri unice), iar dintre aceștia 18.912 au votat că actualul edil, Nicușor Dan, NU merită un nou mandat, un procent de 72,6%.

Bucureștenii ne cer o nouă soluție pentru Capitală și datoria noastră este să îi ascultăm. Decizia unanimă a PNL București de astăzi, alături de 400 de liberali, este de retragere a sprijinului politic acordat lui Nicușor Dan. După trei ani și jumătate, în ciuda sprijinului de care a beneficiat, rezultatele administrației Nicușor Dan ne dezamăgesc profund pe toți.

Bucureștenii s-au lămurit că nu poți administra orașul nici prin cumetriile și risipa din 2016 – 2020, nici prin blocajele și indiferența din 2020 – 2024. De aceea, Partidul Național Liberal este dator să ofere a treia cale, calea câștigătoare pentru Bucureștiul Viitorului. Vă aștept alături!”, scria ieri ministrul Energiei pe rețeaua de socializare.

Articolul precedentGuvernul României detaliază ce vrea Pfizer de la noi: 2,78 miliarde de lei și cheltuieli de judecată de 22.500 euro
Articolul următorManifestul lui Piedone