Nicusor Dan - Foto Facebook

În acești trei ani și mai bine de când Nicușor Dan e șef peste Primăria Capitalei, ca urmare a câștigării alegerilor din 2020, din spațiul public nu au lipsit declarații „belicoase”.

Pe fondul nemulțumirilor legate de prestația primarului general, au fost voci care au susținut că Nicușor Dan nu va mai avea susținere, „cireașa de pe tort” fiind chiar declarația președintelui PNL București – ministrul Sebastian Burduja, care a decretat că domnia sa va candida anul viitor.

Burduja a explicat și decizia sa – anume că Nicușor Dan a fost „un deal prost pentru PNL”, deoarece nu ar fi făcut mai mult – atenție – pentru partid.

Aseară, Nicușor Dan a fost întrebat la B1 TV inclusiv despre aceste afirmații, iar primarul general al Capitalei a subliniat că astfel de discuții au pur și simplu un fond politic și nimic mai mult, în opinia sa fiind nevoie de o separare între politică și administrație.

Și, din punctul său de vedere, administrativ nu are ce își reproșa – cel puțin în relația cu celelalte partide care l-au susținut în 2020:

Administrativ am avut o relație foarte bună cu PNL, așa cum am avut-o cu USR și cu PMP, în tot acest mandat. Săptămâna trecută am avut două ședințe de Consiliu General care au decurs foarte bine. Deci pe partea administrativă colaborăm.

Evident că în plan politic fiecare din partide încearcă să își maximizeze șansele pe care le are la viitoarele alegeri, în cazul nostru alegerile locale din București. Toate astea sunt declarații politice, pe bucureșteni îi invit să le cerceteze pe fiecare dintre ele, să vadă care e opțiunea cea mai bună. E absolut democratic”, a arătat Nicușor Dan.

Totodată, acesta a subliniat că mai e timp până la alegeri și, implicit, până când partidele vor decide pe cine vor susține, mai ales că „strategia pentru locale e cumva privită împreună cu strategia pentru parlamentare, pentru prezidențiale”.

Eu cred că încă suntem departe de momentul în care decizia este luată și am speranța că o să existe înțelegerea în fiecare din partidele de dreapta să se ajungă la un candidat unic”, a mai spus Nicușor Dan pentru sursa citată.

Articolul precedentCrin Antonescu, încă supărat pe PSD: „Avem aceeași vietate, ca și la PNL”
Articolul următorGrevă japoneză astăzi la Finanțe, ANAF, Trezorerii și Vămi