Protest anunțat la Finanțe, ANAF, Trezorerii și Vămi, astăzi.

Câteva mii de angajații din Ministerul Finanţelor, Agenția Națională de Administrare Fiscală și Autoritatea Naționala a Vămilor fac grevă japoneză de Sfântul Ștefan, motivul protestului fiind acela că Guvernul nu a dat undă verde majorării salariului de bază cu 5% începând anul viitor.

În urmă cu câteva zile, membrii Sindicatului Naţional Meridian, avertizau că decizia de a elimina această categorie profesională de la majorarea salarială acordată celorlalţi bugetari se încadrează în politica de discriminare promovată de statul român în anii trecuţi.

Salariaţii din cadrul acestor instituţii sunt nemulţumiţi din cauza faptului că Guvernul României are de gând să excepteze angajaţii Ministerului de Finanţe şi instituţiilor subordonate de la majorarea salariului de bază cu 5 la sută de anul viitor.

Conform Ordonanţei de urgenţă nr. 115 (…), personalului plătit din fonduri publice i se va mări cuantumul brut al salariilor de bază cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023.

Astăzi (21 decembrie – n. r.), însă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, domnul Mihai Constantin, a declarat că (…) va fi adoptat un nou act normativ prin care, anul viitor, de această majorare de 5% nu va beneficia şi personalul din sistemul fiscal pe motiv că ‘au beneficiat deja în acest an de majorări salariale„”, arătau membrii Sindicatului Meridian.

Articolul precedentVa mai fi Nicușor Dan candidat susținut de dreapta pentru Capitală? „Fiecare din partide încearcă să își maximizeze șansele”, spune acesta
Articolul următorTragedie în Prahova, la o pensiune: mai multe persoane și-au pierdut viața într-un incendiu; IGSU cheamă instituții la raport