Foto: preluare Economica.net

George Crin Laurențiu Antonescu pe numele său complet, cunoscut însă publicului larg mai pe scurt, drept Crin Antonescu, a adus recent critici atât PSD cât și PNL, având drept comparații „conotații zoologice”.

Președinte al Partidului Național Liberal din 2009 până în 2014, și unul dintre „părinții” alianței cu PSD în urmă cu mai bine de 10 ani, Antonescu ar trebui să cam știe la ce se poate aștepta din partea social democraților.

Crin Antonescu a fost co-președinte al Uniunii Social-Liberale (USL), în care PNL era aliat cu PSD, între 2011 și 2014. Alianța politică parlamentară și preelectorală, între partide de stânga și dreapta, a fost constituită la inițiativa lui Dan Voiculescu, și reprezenta opoziția la adresa președintelui de atunci, Traian Băsescu.

În 2011, Liderii PSD, PNL și PC, Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin, au semnat, la Palatul Parlamentului din București, Protocolul de funcționare a USL, însă din cauza unor neînțelegeri dintre PNL și PSD, în 2014, liderul PNL Crin Antonescu a anunțat sfârșitul Uniunii, respectiv ieșirea liberalilor de la guvernare.

Și, potrivit propriilor declarații de la Digi 24, Antonescu consideră că PSD nu s-a schimbat față de trecut, și că „făptura” e aceeași:

PSD-ul actual e ca o persoană care a fost îmbrăcată altfel, e tunsă altfel, a învățat ceva limbi străine, folosește cuțitul și furculița într-un mod diferit de cum îl folosea înainte. E o metaforă, nu ironie.

E un PSD chiar greu de recunoscut uneori. Unii spun un PSD domesticit, alții spun un PSD emasculat. Nu sunt de acord nici cu una dintre aceste formule, dar este un PSD schimbat, sub acest aspect, al înfățișării. În profunzimea sa nu cred că făptura e alta. Avem aceeași vietate, ca și la PNL.

Aceste metafore cu conotații zoologice nu vreau să supere pe nimeni. E o vietate care nu are cum să se schimbe, pentru că ea s-a născut într-un anumit fel, a crescut, s-a dezvoltat. Se pot schimba atitudini, linii politice, chiar opțiuni majore, dar, în esență, animalul politic care este PSD este fundamental același”.

Articolul precedentPrimarul Popescu Piedone, mesaj de Crăciun
Articolul următorVa mai fi Nicușor Dan candidat susținut de dreapta pentru Capitală? „Fiecare din partide încearcă să își maximizeze șansele”, spune acesta