Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

Cel mai „fierbinte” subiect politic al momentului se centrează în jurul posibilei candidaturi a edilului Sectorului 5 la Primăria Capitalei, aspect asupra căruia „candidata la candidatură” din partea PSD, Gabriela Firea, asigură că o va susține, dacă va fi cazul.

Ieri, în cadrul unei conferințe a Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), Cristian Popescu Piedone și-a anunțat intenția să intre în cursa pentru Primăria Capitalei, în contextul „bâlbelor” politice care au făcut ca, până acum, partidele să nu anunțe „rapid” un candidat.

Dacă nu puteți voi, POT EU! Dacă orgoliile VOASTRE sunt mai presus de interesele cetățenilor, trageți obloanele, închideți partidele și lăsați Bucureștiul în seama celor dispuși să muncească pentru dezvoltarea lui!” a afirmat ieri Piedone.

Acestor declarații au urmat altele, inclusiv din partea Gabrielei Firea. Aceasta a punctat că, dacă ar fi cazul, l-ar susține pe Piedone, dar și pe primarii de sector Robert Negoiță și Daniel Băluță, ambii de la PSD, subliniind însă că „în continuare, susținătorii mei ar vrea să mă întorc la primărie”: „Am o datorie morală față de bucureștenii care ar dori să mă întorc la primărie, cu care m-am întâlnit de multe ori în această perioadă. Am o datorie morală față de colegii mei de la PSD București pentru că ei doresc ca eu să-i reprezint și împreună să formăm o echipă”, a avertizat Firea la Digi24.

Firea a punctat însă și asupra unui alt aspect, asupra căruia și Piedone atrăgea ieri atenția. Anume că ar cam fi timpul ca alianța „puterii să nu-și mai fluture orgoliile în public și să-și anunțe rapid candidatul pentru Capitală”.

Campania electorală a început deja. Și în București, și în țară sunt deja afișe. (…) Și cu toții avem o datorie morală să spunem exact care sunt candidații. (…)

Dacă din anumite motive de politiă internă sau de calcule ale negocierii în coaliție nu voi fi eu desemnată candidat pentru Primăria Capitalei, voi susține un alt coleg de-al nostru, fie că este vorba despre colegii de la sectoarele 3 și 4, Robert Negoiță și Daniel Băluță, și de asemenea, aliat cu PSD, PPUSL – și mă refer la Cristian Popescu Piedone”, a spus Firea, pentru sursa citată.

Articolul precedentPrimarul Brașovului, despre „mâna” sa dreaptă: „Flavia este nevinovată. A dat o hrubă nefolosită, o catacombă, unui ONG”
Articolul următorPolițist din Bihor, judecat pentru mai multe infracțiuni, de la trafic de influență și până la șantaj