Primarul USR al Brașovului, Allen Coliban, a fot invitat aseară la Digi24, pentru a răspunde câtorva întrebări, în special legate de realizările sale în acest prim mandat.

Însă nu au lipsit nici discuțiile vizavi de problemele penale cu care se confruntă una dintre „mâinile” sale drepte, viceprimărița Flavia Boghiu, care este cercetată pentru abuz în serviciu.

Procurorii anticorupție spun că Flavia Boghiu, „cu încălcarea atribuțiilor de serviciu prevăzute de legislația primară și fără aprobarea autorității publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, în mod nelegal și cu titlu gratuit, unei asociații, să folosească imobilul denumit „Catacombe Brașov”, aflat în proprietatea Primăriei municipiului Brașov, pentru organizarea unor evenimente”, însă Coliban crede că acuzațiile se vor dovedi nefondate.

A dat o hrubă nefolosită, o catacombă, unui ONG să realizeze un muzeu”, a explicat primarul Brașovului pentru sursa citată, punctând că „Flavia este nevinovată. Sunt convins că justiția va face clar acest lucru”.

Un astfel de demers, de a căuta dreptatea, durează foarte mult timp. Este trist că se suprapune un astfel de subiect fix înainte de o campanie electorală. (…)

Avem toate cazurile prezentate în perioada recentă la nivel național: portbagaje pline cu bani, oameni care folosesc avioane private să se ducă să mănânce caviar în insula Capri, iar asta dintr-o mită din bani publici. Deci sunt oameni care au băgat mâna în buzunarul public și au luat pentru ei bani. Ce i se reproșează Flaviei? Faptul că a dat o hrubă nefolosită, o catacombă, unui ONG să realizeze un muzeu. (…)

Nu a dat catacomba, este învinuirea care i se aduce. Pentru că, în fapt, nu avea nici măcar atribuțiile gestionării patrimoniului, aparțineau celorlalți viceprimari. (…)

Este o manevră și o acțiune cu miză politică, cea de față. Când discutăm despre corupție, reformă, asanarea morală a clasei politice, pe de o parte avem oameni politici în funcție care fac trafic de influență, care iau mită, care fură din banul public, pe de altă parte un muzeu în care și administrația, dar și cei care l-au organizat sunt învinuiți că au încălcat legea. (…)

Este o informație care are deja 3 ani vechime. Eu chiar pledez și mizez că justiția, prin toate pârghiile și instrumentele ei, va face cât mai repede curat și lumină în astfel de cazuri”, e de părere primarul Allen Coliban.

Articolul precedentRomânia, un nou ultimatum de la CE, în privința depozitelor ilegale de deșeuri
Articolul următorFirea asigură că își poate susține un coleg pentru Primăria Capitalei, dar și un „aliat cu PSD”: „Mă refer la Cristian Popescu Piedone”