Flavia Ramona Boghiu, viceprimar al municipiului Brașov din partea USR, este cel mai nou suspect într-un dosar intrumentat de Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Boghiu este acuzată de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, aceeași acuzație în dosar fiindu-i adusă și șefei Serviciului Administrarea Patrimoniului și Urbanism Comercial (SAPUC) din cadrul Primăriei municipiului Brașov.

Faptele imputate celor două s-ar fi derulat timp de câteva luni, din aprilie și până în august 2021, iar despre dosar, Boghiu arată că este cunoscut drept cel al „Catacombelor de După Ziduri”. Flavia Boghiu a și avut un mesaj, firește: „Sunt nevinovată și voi colabora cu organele de anchetă în speranța ca acest dosar să fie soluționat cât se poate de repede”.

Până la soluționare, DNA arată că „există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă” că, „în perioada 01.04. – 10.08.2021, cele două suspecte, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu prevăzute de legislația primară și fără aprobarea autorității publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, în mod nelegal și cu titlu gratuit, unei asociații, să folosească imobilul denumit „Catacombe Brașov”, aflat în proprietatea Primăriei municipiului Brașov, pentru organizarea unor evenimente”.

Și, potrivit DNA, „prin demersurile menționate mai sus ar fi fost produs Primăriei municipiului Brașov un prejudiciu total de 304.010 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă”.

În replică, Flavia Boghiu a transmis că totul este pur politic, dat fiind că ne aflăm „în anul electoral 2024” și pleacă de la o plângere a viceprimarului PNL Sebastian Rusu, alături de o sesizare a unui dezvoltator imobiliar „care voia să construiască blocuri pe dealurile Brașovului”.

Am fost invitată (…) la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință o calitate generică de suspect în dosarul Catacombelor de După Ziduri.
În 2021, Asociația Amural a desfășurat în Catacombele de După Ziduri un proiect cultural unic în România – Brașov Underground Museum, la a cărui inaugurare am fost prezentă în calitate de viceprimar cu atribuții în domeniul culturii.

În urma acestui eveniment, în 2022, Viceprimarul PNL Sebastian Rusu mi-a făcut plângere penală. Ironic este că Serviciul Administrare Patrimoniu și Urbanism Comercial, cel care se ocupă cu administrarea patrimoniului și ocuparea temporară a domeniului public se afla în subordinea dânsului. Acest dosar a fost clasat în 2022.

Ulterior, în urma unei noi plângeri făcute tot de viceprimarul Sebastian Rusu împotriva mea, dosarul a fost redeschis. Mai multe informații despre acest dosar nu vă pot oferi nici eu la acest moment.

Sunt nevinovată și voi colabora cu organele de anchetă în speranța ca acest dosar să fie soluționat cât se poate de repede, iar în acord cu principiile și valorile în care cred vă spun aici ca să rămână scris:

În cazul în care acest dosar va fi trimis în judecată, îmi voi da imediat demisia din funcția de Viceprimar al Brașovului și din funcția de Consilier Local, dar și din toate funcțiile pe care le dețin în USR. Stau cu capul sus și mă pot uita în ochii oricui referitor la activitatea mea din acest mandat”, a scris ieri viceprimărița USR pe Facebook.

Articolul precedentCarnavalul politic românesc: O Paradă a Absurdului
Articolul următorTaximetrișii din București, protest… întrerupt