Un nou caz de agresiune a unui membru USR de către un liberal. Vicepreședintele TNL, instigare la violență la adresa viceprimarului Brașov, Flavia Boghiu

Pintilie de la TNL a postat pe rețeaua de socializare o poză editată a viceprimarului, cu un ochi vânăt, cu mențiunea că „o prinde bine rozul peste tot”.

În numai o săptămână, două cazuri de agresiune a membilor PNL la adresa membrilor USR, în ambele situații persoanele agresate fiind femei. După cazul de la Mogoșoaia (Ilfov), a venit cel de la Brașov, unde vicepreşedintele TNL Braşov Bogdan Pintilie este acuzat că a postat pe Facebook o imagine şi comentarii considerate ameninţări la adresa viceprimarului USR al Braşovului Flavia Boghiu.

De altfel, tânărul liberal și-a anunțat demisia din partid, anunț pe pe care l-a făcut tot pe Facebook, și în care își cere scuze viceprimarului, cu precizând că postarea, al cărei text a fost un „pamflet” și îi aparține, a fost ștearsă de pe rețeaua de socializare. Postarea la care se incită la violență, deși ștearsă, a apucat să fie salvată de internauți.

„Îmi cer public scuze doamnei Flavia Boghiu pentru postarea de ieri, postare pe care am și sters-o, tot ieri. De asemenea, îmi cer scuze tuturor doamnelor care au fost victime ale violenței de orice fel și care au văzut postarea mea.

Deși poza nu îmi aparține și am scris în textul postării că este un pamflet, regret că fost interpretată greșit și că am atins un subiect atât de sensibil, cu care foarte multe femei se confruntă.

Întrucât subiectul a fost exploatat politic, am decis să demisionez din PNL”, a scris Bogdan Pintilie, adăugând că doar „până la clarificarea acestei situații”.

Această formă de a-și pune „cenușă-n cap” pare totuși una de fațadă, dat fiind faptul că în comentariile pe care le-a avut la postarea cu demisia a continuat cu atitudinea agresivă, subliniind că nu și-a dat demisia la solicitarea lui președintelui Florin Cîțu sau a Alinei Gorghiu ori a Marei Mareș, ci pentru că asa a simțit.

De altfel, în același comentariu a precizat că „acum, nemaifiind membru al PNL, pot pune câteva poze simpatice, în care apar unii membri de bază ai PNL, că așa-i în politică”. Și a și apărut o primă poză cu Mara Mareș, cu precizarea că are un „dosar întreg cu video și poze” cu aceasta.    

Altfel, Organizația Județeană Brașov a PNL a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că „se delimitează ferm și dezavuează manifestarea vicepreședintelui Tineretului Național Liberal  Brașov, Bogdan Pintilie, membru al Organizației municipale Brașov a PNL, la adresa d-nei viceprimar Flavia Boghiu.

Ca partid și ca persoane care am militat și milităm împotriva oricărei forme de violență, promovând constant buna cuviință, respectul față de semeni și fair-play-ul în politică și în societate, nu putem accepta, nici măcar ca o glumă, un asemenea derapaj, cu atât mai puțin cu cât ținta sa este o doamnă. Sunt glume care se fac și glume care nu se fac. Iar postarea pe o rețea de socializare a tânărului nostru coleg intră în cea de-a doua categorie”, se arată în comunicat asumat de Adrian Ioan Veștea, președintele filialei PNL Brașov.

 Totodată, au precizat reprezentanții PNL Brașov, „o asemenea manifestare, pe care o respingem net, nu caracterizează liberalii brașoveni, lucru pe care l-am dovedit de-a lungul timpului. Înainte de a fi politicieni, suntem oameni și trebuie să ne respectăm”.

Mai mult, subliniază Veștea, în cazul în care nu se va întâmpla demisia anunțată deja de Pintilie, conform statutului PNL, „să se ia în discuție procedura de urgență în acest caz și să se dispună măsura care se impune”.

Membră USR din Mogoșoaia, amenințată și agresată de doi consilieri PNL și PMP. Cioloș cere o anchetă: „Dacă mai există autoritate în acest stat, trebuie să se vadă acum”

Articolul precedentGuvernul Ciucă exclude orice renegociere a PNRR până anul viitor
Articolul următorRobert Cazanciuc, despre corupția din România: „Statul își pierde anticorpii în relația cu mediul infracțional”