Sursa: Facebook

Incident grav la Mogoșoaia, dezvăluit de USR, după ce un consilier local a fost amenințat și agresat de doi colegi din micul legislativ al localității.

Aseară, lucrurile au escaladat în contextul discuțiilor legate de „Sectorul 0” – transformarea a 1.339 hectare din comuna Mogoșoaia într-un veritabil ansamblu rezidențial, iar doi consilieri PNL și PMP ar fi proferat amenințări la adresa colegei lor din USR, Felicia Ienculescu-Popovici.

Pe scurt, explicația incidentului a fost dată de USR PLUS Mogoșoaia: „Valentin Ene a amenințat-o că „și dacă face pușcărie, o bagă în scaun cu rotile”. A fost depusă plângere penală la Poliție, așteptăm ca autoritățile să investigheze cât mai repede aceste fapte reprobabile. Contextul este dat de recentele investigații de presă despre Sectorul 0, iar evenimentul s-a petrecut la Școala din Mogoșoaia, în timpul unei ședințe de comisie din Consiliul Local”.

Din ce se poate aude din filmarea făcută publică, amenințările au fost repetate: „Dacă vreodată mai aud în viața mea că mai puneți să mai sune reporteri pe nevastă-mea sau fii-mea, vă las în căruț cu rotile. Credeți-mă. Chiar dacă mă duc la pușcărie”, se aude un consilier. Spre finalul înregistrării se aude chiar cum Felicia Ienculescu-Popovici strigă după ajutor. USR este o „țintă”, deoarece acuză că proiectul „Sectorul 0” ar „ascunde interese imobiliare şi încălcări grave” ale legislaţiei.

Colega mea Felicia Ienculescu-Popovici, consilieră USR Mogoșoaia, a fost agresată verbal și fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP).

Îi cer ministrului de Interne Lucian Bode ca instituțiile pe care le conduce nu doar să inițieze o anchetă, ci să-i ofere și protecție colegei noastre. Este inadmisibil ca, sub guvernarea PNL-PSD, fiecare să-și facă dreptate cu pumnul atunci când simte că potlogăriile pe care le pune la cale sunt amenințate prin acțiuni politice făcute cu bună credință.

E inadmisibil să se întâmple asemenea acțiuni într-un stat de drept și, dacă mai există autoritate în acest stat, ea trebuie să se vadă acum.

Aștept o reacție de urgență și de la președinții PNL și PMP cu privire la comportamentul violent, impardonabil, al colegilor lor.
Violența politică promovată de AUR e preluată de PNL și PMP
”, a scris aseară liderul USR, Dacian Cioloș, pe Facebook.

De altfel, Mogoșoaia a devenit cunoscută peste noapte în întreaga țară, după discuțiile făcute pe plan local în legătură cu acest „Sector 0”. Luna aceasta, dorind să modifice Regulamentul Consiliului Local, astfel încât expropierile necesare să fie aprobate mai ușor, primarul Paul Precup (PNL) s-a ridicat și a început să le „predea” matematică aleșilor locali.

Acesta a dorit și a reușit să modifice noțiunea de majoritate calificată, așa cum e stabilită chiar de Codul administrativ, printr-o simplă hotârâre de Consiliu Local. Astfel, nu ar mai fi avut bătăi de cap pentru proiectul înființării Sectorului 0, care a primit doar 10 voturi necesare, din minimul de 11 necesare. Și, pentru a explica de ce matematica sa e mai bună, Precup a spus că „e un prost în Minister care nu știe să facă legea”.

Deși la acea dată consilierii locali din partea USR s-au opus vehement și au solicitat ca proiectul de hotârâre să fie eliminat de pe ordinea de zi și să fie respectate normele administrative în vigoare, după mai multe dezbateri, proiectul de modificare a ROF a fost aprobat. Și așa s-a aprobat și „teorema lui Precup”: două treimi din 15 fac 9.99.

Articolul precedentMinistrul de Interne are de achitat facturi formate din patru cifre și nu speră la compensare
Articolul următorIncendiu la un bloc din Medgidia. Zeci de persoane au fost evacuate