Lucian Bode (captură video)

Lucian Bode, ministrul Administrației și Internelor, este, ca mulți dintre români, dator lună de lună la furnizorii de electricitate și gaze.

Iar în această perioadă în care facturile sunt un coșmar inevitabil, Bode a fost luat la întrebări vizavi de sumele pe care le achitat.

S-a întâmplat aseară, după ședința de Guvern, când ministrul de Interne venise în fața jurnaliștilor pentru a da detalii despre noile reglementări privind circulaţia pe drumurile publice. Bode a arătat că s-a uitat „cu îngrijorare” la factura aferentă consumului din luna decembrie și a făcut o comparație cu factura din septembrie.

Da, mi-a venit factura la energie. Eu stau în chirie aici. M-am uitat şi eu pe luna septembrie, aveam undeva energie electrică, gaze naturale 300 şi ceva de lei şi cu îngrijorare m-am uitat la factura de pe luna decembrie, undeva la 1.700 de lei energie electrică și gaze naturale.

Menționez faptul că contractul este pe proprietar și proprietarul este persoană juridică, așadar speranțele mele de a beneficia proprietarul de o compensare sunt zero”, a explicat Lucian Bode.

Bode este de loc din Sălaj, județ unde deține o casă – care probabil stă în aer, pentru că din declarația de avere nu rezultă pe cât teren este locuința în suprafață de 335 mp, construită în regie proprie. În 2008 totuși, la primul mandat câștigat pe când era în PD-l, actualul ministru declara că are un teren intravilan cumpărat în 2006, în suprafață de 635 mp. Ulterior, terenul dispare în declarația din 2010, când apare casa de 335 mp. Chiar dacă nu are în București nicio proprietate, ministrul deține împreună cu soția și un apartament pe care l-a cumpărat în 2019, în Cluj-Napoca.

Articolul precedentSecretarul general al OCDE vine la București
Articolul următorMembră USR din Mogoșoaia, amenințată și agresată de doi consilieri PNL și PMP. Cioloș cere o anchetă: „Dacă mai există autoritate în acest stat, trebuie să se vadă acum”