Sursa foto: Ordinea.ro

În cursul nopții de joi spre vineri, în jurul orei 2.00, un incendiu a izbucnit într-un bloc situat pe strada Plevnei din Medgidia. La fața locului au intervenit trei echipaje SMURD B, trei autospeciale de stingere și trei ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță.

Totodată, la ora 2:45, la nivelul Spitalului Medgidia a fost activat Planul Alb de intervenție. Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, printre care un bărbat cu arsuri pe față și la mâini. Holul blocului, pe o suprafață de 10 metri pătrați și alte 12 garsoniere au fost afectate de fum și apă.

Intervenția pompierilor s-a încheiat în cursul dimineții

Incendiul s-a manifestat la două garsoniere de la etajul doi al blocului, în care erau depozitate materiale textile și mase plastice pe o suprafață de 40 de metri pătrați. Pompierii au evacuat, în total, 40 de persoane.

„Persoanele evacuate au fost cazate de către primărie la un hotel din Medgidia”, au transmis reprezentanţii ISU Dobrogea. Intervenția pompierilor s-a încheia la ora 5:43, iar cauza incendiului a fost fumatul, potrivit pompierilor.

În urmă cu cinci zile, pompierii din Covasna au intervenit în stingerea unui incendiu puternic ce a cuprins opt locuințe lipite sub același acoperiș în localitatea Comandău. Pompierii au evacuat 19 persoane, printre care și copii. În urma incendiului, cinci case au ars complet, iar celelalte trei au rămas fără acoperiș.

La fața locului au fost mobilizate patru autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea focului. Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit pe o suprafață de 600 de metri pătrați. Totodată, o persoană a fost transportată la spital după ce s-a intoxicat cu fum.

Reamintim că la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, un incendiu puternic a izbucnit la mai multe mașini aflate în parcarea subterană a unui bloc din Constanța. Flăcările au distrus 30 de mașini, iar 150 de apartamente au fost puternic afectate. Doi minori, unul de 13 și altul de 15 ani, au fost găsiți vinovați pentru incendiul ce a izbucnit în parcarea subterană a blocului.

Incendiu în Covasna. Pompierii au intervenit de urgență pentru stingerea flăcărilor

Articolul precedentMembră USR din Mogoșoaia, amenințată și agresată de doi consilieri PNL și PMP. Cioloș cere o anchetă: „Dacă mai există autoritate în acest stat, trebuie să se vadă acum”
Articolul următorBiden susține că Rusia va invada Ucraina în februarie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.